19 Nisan 2024 Cuma

Robotik Kodlama öğrenmenin faydaları nelerdir?

Robotik kodlama, üzerinde çalıştığımız robotta mühendislik, tasarım, dönüşüm, yön gibi çeşitli hareketleri somutlaştırma yöntemidir. Yani; bir robotun uygulayacağı aksiyonların kontrolü ve bu aksiyonların istenilen doğrultuda yönlendirilmesi için yapılan kodlamalar bütünüdür.

Eğitim

Robotik kodlama; kişilerin herhangi bir konuda işbirliği içinde çalışma ve hareket etme becerilerini geliştirir ve onlarda güçlü bir sorumluluk bilincinin oluşmasına katkıda bulunur. Bahsedilen ortak çalışma süreci aynı zamanda akademik yetileri de bir üst seviyeye taşır. Robotik kodlama, kişilerin çalışma planlaması, kitle yönetimi, etkili araştırma soruları hazırlanması ve elde edilen bilginin etkin biçimde iletimi gibi kabiliyetlerini sergilemelerine ihtiyaç duyan bir üretim sürecidir. Kodlama ve robotiği oluşturan akademik beceriye güncel dil kavramları ve matematik de eklendiğinde robotik kodlama tümüyle dikkat çekici bir görünüme bürünür.

Robotik kodlama işlemi uygulanırken en önemli husus, üzerinde çalıştığınız robotun komutlarınıza gerçek bir dönüş yapmasıdır. Kodlama doğru yapıldığı takdirde robotunuz da istenilen bütün komutları yerine getirecektir.

Robotik kodlama, kişileri bilim, matematik, teknoloji ve mühendislik gibi oldukça önemli çalışma alanlarına kazandırmanın en işlevsel yollarından biridir. Robotik kodlama eğitimi problem çözme becerisini geliştirir, kişide işbirliğine ve ekip olma ruhuna duyulan inancı arttırır.

Son yıllarda robotik kodlamanın eğitim - öğretim hayatında kullanımı da oldukça yaygınlaşmış bir yöntemdir. Burada yapılan kodlamada üzerinde çalışılan şey reel olarak görebildiğimiz somut bir nesnedir. Kodlanılan nesnenin reel olarak var olması da özellikle küçük yaştaki çocuklar için oldukça önem taşıyan bir detaydır. Robotik kodlama, çocukların öğrenme ihtiyacı duyduğu; zaman, çap, sıcaklık, ışık gibi soyut kavramları gerçek dünyada algılayabilecekleri bir hale getirir ve onlar için tüm bu süreci fazlasıyla kolaylaştırır.

Robotik kodlama eğitimi genellikle matematik veya fen bilimleri dallarında ulaşılmak istenen kazanımlara yönelik planlansa da robotiğin özgün doğası gereği teknoloji ve mühendislik gibi alanlar da tüm bu kodlama sürecinde kendine yer bulur. Robotik kodlama eğitimi alan ve bunu gerçekleştiren kişiler, bahsedilen farklı alanlarda eş zamanlı çalışabilecek bilgi ve beceriye ulaşmış kimselerdir. Bu hususta matematik ana dalı için belirlenen bir amaca ulaşılırken aynı zamanda sistematik düşünebilme ve farklı olaylar arasındaki özgün ilişkileri değerlendirebilme yetileri de gelişim göstermektedir. Bahsedilen robotik kodlama eğitiminde soyut bilgilerin akılda kalmasını kolaylaştırmak için üretilmiş olan Arduino Robotları kullanılmaktadır.

Yukarıda açıkladığımız kişisel beceri ve bilince her daim pozitif yönde katkı yapan doğası sayesinde robotik kodlama kısa zamanda tüm insanların dikkatini çeken evrensel bir olguya dönüşmüştür. Çeşitli milletlerden yüz binlerce öğrenci, kendi robotlarını tasarlamak için bu konuda düzenlenen yarışmalara katılmıştır. İlk Robotik Yarışması (FRC), Siber Robotik Kodlama Yarışması (CRCC) vb. dünya çapındaki etkinlikler her gerçekleştiğinde sayısız katılımcıya ulaşarak eşsiz bir eleştirel düşünme ve takım halinde üretim gerçekleştirebilme ortamı sunmuştur.

Robotik kodlama eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için NOVARGE eğitim kurumlarının sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR