20 Nisan 2024 Cumartesi

Sakladığı Deprem Haritasını Çıkardı

Ahmet Mete Işıkara, Türkiye'de deprem olasılığı en yüksek yerlerin haritasını açıkladı.Deprem dede, herkesin merak ettiği o sorunun cevabını barındıran özel haritasını açıkladı.

FİRMALARIMIZI TANIYALIM

Türk Kızılayı Genel Başkan Baş danışmanlığı görevini de yürüten deprem uzmanı Prof. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye'de deprem olasılığı en yüksek yerleri gösteren haritasını ortaya çıkardı.

 

IŞIKARA'DAN YENİ DEPREM TAHMİNLERİ

Zonguldak'ta katıldığı bir programın ardından basın toplantısı düzenleyen Işıkara, geçen yıl şubat ayında hazırladığı harita için şunları söyledi:

"Van depreminde bu haritadan hiç bahsetmedim ama Fethiye depreminden sonra paylaşmak istedim. Haritada hem Türkiye'nin Güneybatısı'nı, yani Fethiye depremini işaret etmişim, hem de Van depremini. Burada gördükleriniz, şu anda Türkiye'de deprem olma potansiyeli en yüksek olan yerler.

Prof. Dr. Işıkara, haritada işaretli olan Kuzey Anadolu Fay zonu üzerinde bulunan Tokat, Erzincan, Bingöl ve Elazığ'da 7'nin üzerinde, Hatay'da 7, İzmir ve civarında 6'nın üzerinde, Marmara'da 6.5-7 arasında, Gemlik'te de 7'nin üzerinde deprem olma olasılığının yüksek olduğunu vurguladı.

 

"KURTULUŞ YOK; Marmara ER GEÇ SALLANACAK"

Işıkara, beklenen Marmara depremi ile ilgili de "Kurtuluş yok. Er veya geç Marmara sallanacak" dedi, İstanbul depremiyle ilgili verdiği 2014 tarihine de açıklık getirdi:

"Bilim, bir depremin nerede ve ne büyüklükte olabileceğini söylüyor. Ama zamanını söylemiyor. Farklı olasılık yöntemleriyle sismik tehlike analizi yapabiliyorsunuz ve tahmin ediyorsunuz. Olma olasılığını söyleyebiliyorsunuz. İstanbul depremiyle ilgili tarih vermedim. Bu bir tahmin. Olma olasılığı da var, olmama olasılığı da var.

Eğer 2014'te olmazsa Marmara'da beklenen deprem potansiyelinin olma olasılığı gittikçe artar. Yani kurtuluş yok. Er veya geç Marmara sallanacak. ve Türkiye'nin kalbi sallanacak"

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR