29 Mart 2024 Cuma

3 üniversite değiştiren engelli öğretmen Serap: Cehaletle savaşıyorum

3 üniversite değiştiren engelli öğretmen Serap: Cehaletle savaşıyorum

Isparta

Isparta'da kas hastalığı nedeniyle asker olma hayalinden vazgeçen Serap Akın (38) mücadeleden vazgeçmeyip öğretmenlik için adım attı. Engelli nedeniyle 3 üniversite değiştirmek zorunda kaldığını anlatan Akın, "Hayalim sekteye uğradı. Ben de eğitim ordusuna katılmaya karar verdim. Askerde değilim ama bir ordudayım. Burada cehaletle savaşıyorum" dedi.

Isparta İstanbul Ticaret Odası Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu'nda İngilizce öğretmenliği yapan Serap Akın, doğuştan kas hastalığı nedeniyle 5 yıl önce tekerlekli sandalye kullanmaya başladı. 8 yaşından sonra rahatsızlığı ilerleyen Akın, azmi ve başarısıyla çevresine örnek oldu. Çocukluk hayali olan asker olma hayalini rahatsızlığı nedeniyle gerçekleştiremeyen Akın, eğitim ordusunun neferi olmaya karar verdi. Üniversite eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra 6 yıldır İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Akın, bu süreçte kaleme aldığı 'Engelsizsiniz' kitabıyla da engelli bireylerin sıkıntılarına dikkat çekti.

OKULA BABASI GÖTÜRÜYOR

Davraz Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan Serap Akın, anne ve babasının yardımıyla tekerlekli sandalyeyle 3 kilometre uzaktaki okuluna gidiyor. Babasının, otomobille okulun girişine kadar getirdiği Akın, daha sonra tekerlekli sandalyesiyle sınıfa gidip, öğrencileriyle buluşuyor.

Akın, pandemi nedeniyle engelli bireylerin çalışmasına yönelik kısıtlama kapsamında okula gitmeyip, öğrencilerine online eğitim verdi. Eğitim-öğretim yılının yüz yüze ilk dersinde öğrencileriyle bir arada olan Akın, uzun zaman sonra sınıfta ders vermenin mutluluğunu yaşadı. Akın'a öğrencileri de sevgisini dile getirdi.

'DOKTORLAR '18 YAŞINDA ÖLECEKSİN' DEDİ'

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden mezun olduğunu anlatan Akın, atanmasının ardından 6 yıldır İngilizce öğretmenliği yaptığını söyledi. Isparta Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu'nda öğrencilere İngilizce öğretmenin gururunu yaşadığını dile getiren Akın, "Engelli bir öğretmenim. Isparta'da tekerlekli sandalyedeki tek öğretmen benim. Kas hastasıyım. Doktorlarım, '18 yaşında vefat edeceksin' demesine rağmen şu anda 38 yaşındayım. Halen yaşıyorum" dedi.

Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Yukarı Gökdere köyünde çocukluğunda gördüğü askerlerden etkilendiği için asker olmak istediğini belirten Akın, "İlk hedefim asker olmaktı ama rahatsızlığım 8 yaşında ortaya çıktı. Hayalim sekteye uğradı. Ben de eğitim ordusuna katılmaya karar verdim. Askerde değilim ama bir ordudayım. Burada cehaletle savaşıyorum" diye konuştu.

'KARANLIKTA KALAN ÖĞRENCİLERE DESTEK OLMAK İSTİYORUM'

İngilizce öğretmenliğini tercih ettiğini anlatan Akın, "İnsanların beynindeki engeller nedeniyle bazı problemler yaşadım. 3 üniversite değiştirmek zorunda kaldım. Ama bu problemlere rağmen İngilizce öğretmeni oldum. 'Engelsizsiniz' isimli bir kitap yazdım. Bunun dışında sivil toplum kuruluşlarında çalışıyorum. Benim gibi engelli olup, karanlıkta kalan öğrencilere destek olmak istiyorum" dedi. Uzun süre engelli birey olması nedeniyle öğretmenlik yapamayacağı yönünde söylemlere maruz kaldığını anlatan Akın, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı:

"Bazı öğretmenlerin 'Engelliden öğretmen olmaz', 'Biz bunu okula almayız' gibi söylemleriyle, herkesin yaşadığı problemleri ben de yaşadım. Ama bunların hepsini aştık."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali koçaklı

27 Kasım 2021 Cumartesi 11:13

Tebrik ederim değerli kardeşimi engeli olduğu halde ülkemde cahil nesil kalmasın diye mücadele veriyor canı gönülden tebrik ediyorum kendisine başarılar dilerim Allah yolunu ve bahtını açık etsin

YAŞAR BEKTAŞ

26 Kasım 2021 Cuma 15:22

Tebrik ederim hocam bende engelleri aşmış ve öğretmen olmuş bir birey olarak.Banada lisede 2 üniversitede 2 hoca sen ögretmen olamazsın demişlerdi 30 yaşında kazandıgım üniversteyi 4 yılda başarıyla bitirip tarih ögretmeni oldum.

Gülin

26 Kasım 2021 Cuma 07:48

Serap Hocam, herkese azim ve başarı adına o kadar çok şey anlatıyor ve öğretiyorsunuz ki. Bir öğretmenden çok daha fazlasını yapıyorsunuz, öğretmenler gününüz kutlu olsun.

ŞARKİKARAAĞAÇLI HEMŞERİN ORTAPEDİK ENGELLİ

25 Kasım 2021 Perşembe 09:55

Saygı değer hocam öncelikle öğretmenler günün kutlu olsun çalışmalarında başarılar dilerim Allah'ım her zaman yolunu açık etsin.Engelliden öğretmen olmaz diyen zihniyetsin karaktersiz adi ve şerefsiz kişiden asıl öyle kişiden öğretmen olmaz öyle okuyup üniversite bitirmeyle adam olunmuyor önemli olan karşındakine saygılı olman bir gün sonra karlındakinin durumuna düşmeyeceğin ne malum onun için hiç üzülme hocam durmak yok yola devam allah'ım yolunu bahtını açık etsin. Biz değil sokaklar Engelli.

Halime SDÜ

25 Kasım 2021 Perşembe 03:05

Azmin yaşamdaki karşılığı... Serap Hocam başarıların daim olsun. Öğretmenler günün kutlu olsun. Öğretmenliği en çok sen hakediyorsun

Gülbahar

24 Kasım 2021 Çarşamba 19:43

Canım arkadaşım Allah yolunu açık etsin.

Herşeyin başı sağlık

24 Kasım 2021 Çarşamba 15:47

Engelliden öğretmen olmaz diyenler,unutmayın ki sizlerde birgün engelli olabilirsiniz,bu dünyanın bu günü varsa yarınıda vardır,kimse hayatından garanti edemez,engeliyle,engelsizle hepimiz biriz, bizler bu dünya da birbirimizi tamamlamanız , bütün olmamız gerekiyor, sağlıcakla kal ve öğretmenler günün kutlu olsun

Kenan

24 Kasım 2021 Çarşamba 14:40

Başlıktaki engelliden öğretmen olmaz dediler cümlesi ne alaka anlamadım? Engel bir sorun değil öğretmenlik için

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR