19 Nisan 2024 Cuma

Cezaevlerinde koronavirüs izinlerine ilişkin flaş gelişme

Cezaevlerinde koronavirüs izinlerine ilişkin flaş gelişme

Isparta

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 5'inci Yargı Paketi'ne ilişkin kanun teklifine, ceza infaz kurumlarındaki Kovid- 19 izinleriyle ilgili madde ihdas edildi. Kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlülerin bu kapsamdaki izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edildi. Partilerin ortak önergesiyle kanun teklifine ihdas edilen maddeyle ceza infaz kurumlarındaki Kovid- 19 izinleriyle ilgili düzenlemede değişiklik yapıldı.

Mevcut düzenlemedeki 'her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 kez uzatılabilir' ibaresi, 'her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 kez uzatılabilir' şeklinde değiştirildi.

Buna göre; koronavirüs salgını sebebiyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlülerin bu kapsamdaki izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabilecek.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Adalet

24 Kasım 2021 Çarşamba 23:16

Arda ya cevap : Herkes hata yapabilir,bir kereye mahsus affedip salıverilsin fikrini 2 kere düşün.Örnek olarak ben gideyim birini öldüreyim sonra beni affedin,çok pişmanım diyeyim ve salıversin devlet.Yok öyle bir mantık.Herkes hak ettiği cezayı çeksin.Gerekirse idam edilsin.

Arda

24 Kasım 2021 Çarşamba 15:39

Her kes hayatında hata yapabilir kimin başına ne gelcegide belli olmaz önemli olan tekrarlamamak onun için bir defa suca karışan açık ceza evinde ki hükümlülere bir kere daha şans vermek gerekir her kes bir kere bu şansı hak etsin ama tekrarlamamak şartı ile doğru karat.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR