25 Nisan 2024 Perşembe

Darıderesi 2 Barajında çalışmalar devam ediyor

Darıderesi 2 Barajında çalışmalar devam ediyor

Isparta

ISPARTA DARIDERESİ 2 BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

DSİ Ispartailine yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

ISPARTA DARIDERE 2 BARAJI İÇMESUYU REZERVİNİ ARTIRACAK

Isparta İlimizin içmesuyu ihtiyacının önemli bölümü Darıderesi 1 barajından karşılanıyor. Bu barajımızın devamında  Darıderesi 2 Barajındada inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan,  DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Çalışmaları devam eden Isparta Darıderesi 2Barajının tamamlanması ile barajdadepolanacak suyumuzyılda 8 milyon m3olacak ve bu oran Isparta İlimiz İçmesuyuna önemli katkı sağlayacaktır. Ayrıca barajın konumundan dolayı, suyun arıtma tesislerine cazibeli iletim olacağından ekstra iletim maliyetleri de ortadan kalkmış olacaktır’dedi.

FİZİKİ GERÇEKLEŞME % 45

Toplam 1 Milyon 30 bin metreküp gövde dolgusu bulunan barajın, yaklaşık 600 bin metreküpü tamamlandığını belirten, Genel Müdür Yıldız, Barajda gövde dolgu imalatları hızla devam ediyor. Temelden yüksekliği 64 metre ve su depolama kapasitesi 4,72 milyon m3olan Isparta Darıderesi 2 Baraj inşaatında şuana kadar %45’lük fiziki gerçekleşme sağlanmıştır’ dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sazan.avi

25 Kasım 2021 Perşembe 00:24

Sazan da salsınlar içine de av için sağa sola gitmeyelim sürekli.

Abdullah AYDIN

22 Kasım 2021 Pazartesi 15:00

O inşaatın hızı da Burdur yolununun hızında gidiyorsa yandık.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR