28 Mart 2024 Perşembe

Doğaseverlerin adresi

Doğaseverlerin adresi

Isparta

Her mevsim bambaşka güzellikteki Kızıldağ Milli Parkı Şarkikaraağaç ilçesi sınırları içindedir. İlçe merkezine uzaklığı 6 km mesafededir. 1993 yılında milli park ilan edilen Kızıldağ'da bulunan mavi sedir ağacı ormanlarının bol oksijen üretimi nedeniyle milli parkın temiz havası, oksijen açısından zengin olup, akciğer, astım ve solunum problemi olan insanlar için şifa kaynağıdır. Ayrıca mavi sedirleri ile tanınan milli parkta; ardıç, karaçam, köknar, meşe, kavak, söğüt ve ıhlamur topluluklarına da rastlanmaktadır. Milli parka daha çok rekreasyon ve sağlık amaçlı ziyaretçi gelmektedir.

Kızıldağ Milli Parkı, güneyinde Türkiye'nin 2. büyük gölü olan Beyşehir Gölünü kucaklamaktadır. Gölden esen güney rüzgarları Bebik Vadisi ile Yertutan Mevkii’nden geçerek milli parka ulaşmaktadır. Bu nedenle bol oksijenli temiz havası parkın cazibesini artırmıştır.

Kızıldağ Milli Parkı sınırları içerisinde kiralanabilir bungalov evlerimiz, konteyner evimiz, kamp yapabileceğiniz çok sayıda çadır yerlerimiz ve piknik alanlarımız mevcuttur. 3 - 6 - 9 km'lik yürüyüş yollarımızın da bulunduğu milli parkımıza siz doğa severleri bekliyoruz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

saadet

28 Kasım 2021 Pazar 00:27

ne gölcüğe para verirdik ne kovada parkına ne egridir plajlarına heryer halkındı her yer bedavaydı kimler sahiplenir kimler nemalanır böyle allahın ormanı dagı taşı neden parayla insanları soğuttunuz ya pazar pikniklerinden ne demek gölcük 20 lira yıllarca gittik beş kuruş ödemedik buralara doganında mafyasımı çıktı çocukluğumuzun geçtiği yerlere çocuklarımızı parayla ****ürmek hayret bişey babanızın malımı doğa...

Veysel

27 Kasım 2021 Cumartesi 20:24

Bir avuç ağacın olduğu yeri milli park ilan etmişler.Hiç boşuna gitmeyin.Orada sanıldığı kadar çok orman falan yok...

yüksek mimar

27 Kasım 2021 Cumartesi 11:14

Giriş kaç para ? gölcükteki soygunu haber etmeniz lazım arabayla giriş 20tl ayıptır !

Ispartali

27 Kasım 2021 Cumartesi 11:05

Okuyabildigim kadarıyla giris ücretleri gölcükten ucuz iyiki gölcuge gedmeyoz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR