25 Nisan 2024 Perşembe

Isparta bölgemizin sağlık üssüdür

Isparta bölgemizin sağlık üssüdür

Isparta

3. Ulusal Sağlık Hizmetleri Sempozyumu Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ulusal Sağlık Hizmetleri Sempozyumu’nun açılış programı gerçekleştirildi. Programa Vali Ömer Seymenoğlu, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar ve akademisyenler katıldı.

Sempozyumda Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner Hekimlik, Eczacılık, Hemşirelik, Ebelik, Çok Disiplinli Sağlık Bilimleri ve sağlıkla ilgili çok disiplinli bilimler ile sağlıkla ilgili diğer tüm çalışmaların ele alınması amaçlanıyor. İki gün sürecek sempozyumda sağlık başta olmak üzere tüm disiplinleri kapsayacak doğrultuda oturumlar düzenlenecek. Karma yöntemle düzenlenen sempozyuma yüz yüze ve çevrimiçi olarak yurt içi ve yurt dışından alanında uzman onlarca bilim insanı katkı sağlıyor.

Açılış konuşmasında Isparta’nın sağlık şehri olduğuna vurgu yapan Vali Seymenoğlu “Sağlık Isparta için çok önemli. Biz şu iddiadayız; Isparta bölgemizin sağlık üssüdür. Bu iddiamızın arkasında durmak için bu tür sempozyumlarda elimizden geldiğince yer almaya gayret gösteriyoruz. Biraz önce Rektör Hocamız altını çizerek söyledi. Tıp Fakültemiz gerek eğitimde akredite olmasıyla  gerek geçmişten bugüne bir bilim kültürünü taşıyor olmasıyla ve bu kültürünü de gelecek kuşaklara aktarıyor olmasıyla önemli bir kurumumuz. Isparta’da bir avantajımız daha var. Şehir Hastanesi gibi önemli bir sağlık tesisine sahibiz. Şehir hastanemiz, sağlık kuruluşları için uluslararası derecelendirme yapan Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu tarafından, en yüksek kalite derecesi olan 7. seviye ile ödüllendirildi. Bu da sağlıktaki başarımızı ve iddiamızı daha da güçlendirdi. Böyle sempozyumlarla bu gücümüzü daha da artıracağımıza inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Egirdirli

21 Kasım 2021 Pazar 23:34

Sayın valim,Isparta gerçekten bölgenin sağlık üssüdür.Öyle ki eskisi varken umutlarla yeni yapılan fizik tedavi rehabilitasyon Eğirdir hastanesinde doktor yok,Isparta ya geliyoruz,hiç gerek yokmuş yenisini yapmaya.

saadet

21 Kasım 2021 Pazar 21:16

devlet hastanesi iken her şey yolunda ve sağlıklı idi şimdi bakıyorum hastaneye kim hemşire kim doktor kim koruma kim danışma belli degil herşeyi bozdunda akp hemşirelerin beyaz önlüğü kep i nerenize battı hemşireler saygındı o kıyafetle bilmiyorum şimdi kim kimdir hereyi bozdunuz ama herşeyi yakınlarınızı hastanelere doldurdunuz kaliteli doktoru hemşireyi özellere kaçırttınız şehir hastanesi nedir devlet hastanesi olunca olmuyormuydu yandaşlara para kazandırmak için sistemi bozdunuz üsmüş ya

Vatandaş

21 Kasım 2021 Pazar 14:59

Sağlık meslek liseliler boşta yönetim okuyan labararuvarda çalışıyor uğur bey vali bey şehir hastanesi oğlumun delta virüsününü bile oyaladı ciğerine indirdi ilaç yazıp gönderdi ne üst seviyesi uyuyorsunuz yada göz yumuyorsunuz yazık

Yalvaçlı

21 Kasım 2021 Pazar 14:05

Sağlık üssüne gelicek yok yok boş konuşmayın iş yapın

Tıp

21 Kasım 2021 Pazar 13:01

Tıp fakültesi bitmiş durumda iyi Hocalar var ama malzeme yatak acildeki tipbi cihazlar bitmiş çalışmıyor yazık döner sermaye hocalara çalışıyor onlarda o yüzden duruyor sanırsam

Vatandaş

21 Kasım 2021 Pazar 12:17

Sağlık üssünün içi boşaltıldı. Üniversite hastanesi Başmüdürü maalesef hastaneyi yönetebilecek ne ehliyetine sahip nede kudretine. Sürekli sorumluluktan kaçarak sorunlar çözülemez.

Davut

21 Kasım 2021 Pazar 02:18

Şehir hastanesi mağdurları var .bunları çözün önce neye göre aldınız oraya neye göre cikardiniz sorun bakalım nerde bu insanların hakkı öteki tarafta mi ödenecek

Sağlık Meslek Lise mezunu sesi

21 Kasım 2021 Pazar 00:31

1 aylık sertifika alanla 4 yıllık emek vermiş ne ne olursa olsun Bir Tutulmasını Ne derece Başarı Olacağını Düşünemiyorum.Nicin Sağlık Meslek Lisesi Var Memlekette.Nicin Ümitlerle Okutuluyor.Bu Okullar Boşamı Hemşire yardımcılığı yazılan bu diplomalar gibi Bu Diploma değilde sertifikamı Sayın Valim.Seminerlerinizde Duyum Alamadığımız Gibi İş alımlarında bu şartda olan Bizleri Galeye Alan Yok.Demekki Bu Hali Nasıl Arz edelim .Soruyorum Dikkatinize Arz Ederim.

Kerim Sever

20 Kasım 2021 Cumartesi 23:19

vatandaş haklı tip fakültesinde mr cihazi kiralanmis olduğu sirket tarafında geri görüldü ,Türkiye çapında basarilara imza atmış hocalarin çoğu malzeme ve ekipman sorunu yüzünden baska hastaneden ayrılırken boşhekim ve BOŞMÜDÜR seyrediyor.

Vatandaş

20 Kasım 2021 Cumartesi 21:01

Geçen hafta sanırım tıp fakültesin de ücreti ödenmediği için MR cihazını söküp götürdüler. Hastalar MR çektirmek için şehir hastanesine yönlendiriliyordu. Gerçekle haber arasındaki farka :)))

Vatandaş

20 Kasım 2021 Cumartesi 12:41

Sayın Valim Sağlık Meslek Liseleride senpozyumda keşke yer alabilseydi.Şehrimizde kaç sağlık meslek lisesi var.Kaç mağdur işsiz mezunu var..

Sağlıkçı

20 Kasım 2021 Cumartesi 12:11

Herkes işini yapsın başkan

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR