19 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Cesur’dan Ulaştırma Bakanına sorular

Milletvekili Cesur’dan Ulaştırma Bakanına sorular

Isparta

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri yaklaşırken, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeler sürüyor.

Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken söz alan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta’nın bir türlü tamamlanamayan yollarını Bakana sordu:

Milletvekili Cesur, Isparta-Konya yolu, Isparta-Burdur Dostluk yolu, Isparta-Antalya Dereboğazı yolu gibi yıllar önce çalışmaları başlayan yolların neden bir türlü bitirilemediğini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

Milletvekili Cesur konuşmasında, bakanın soru önergelerine cevap vermediğini, bilgi almak için Karayolları arandığında bilgi verilemeyeceğinin söylendiğini dile getirdi ve “Milletten bilgi mi kaçırılıyor” dedi.

Hızlı tren vaadine karşılık hiçbir çalışmanın yapılmadığını hatırlatan Cesur, Isparta’nın köylerindeki yolların sorunlarını tek tek sıralayarak, ayrıca internet altyapısındaki sıkıntıları da dile getirdi.

Her yıl dövizle köprü ve otoyollara ödenen hazine garantilerinin olduğunu, Isparta’nın pek çok sorunununsa hala giderilmediğini belirten Milletvekili Cesur, “Isparta unutuldu mu sayın bakan?” diye bakana sordu ve Isparta’nın ulaşım ve altyapı sorunlarına bir an önce çözüm istedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu konuşmasının tamamı:

“Sayın Bakan, Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, Bakanlığın ve kurumlarımızın değerli temsilcileri, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Ulaşım ve lojistik, bir bölgenin ve o bölgedeki şehirlerin, kasabaların ve köylerin kalkınması için hayati bir önem taşıyor.

Aynı bölgede ve ekonomik olarak da aynı bölgede sınıflandırılan illerimiz arasında bugün hala ciddi ulaşım sorunları mevcut.

Yollar sadece ulaşımı sağlamıyor, aynı zamanda mal ve hizmetlerin dolaşımında maliyetleri azaltmakta, üreticimiz için, sanayicimiz için, elverişli bir yatırım imkanı sunmakta. Yani her yere gidilebilir olması bu çağda şart. Ticaret için, turizm için de şart.

Bir yol projesi ilan edileceği zaman, son dönemde sıklıkla reklam amaçlı dillendiriliyor ama başlanıp da bir türlü tamamlanmayan ömür törpüsü yollara bakılınca, öneminin son dönemde tam kavranmadığını düşünüyoruz.

Yolları seçimden seçime açmaktan vazgeçmek lazım. Bir seçim vaadinde değil, 5 seçim vaadinde aynı yolu ısıtıp ısıtıp halkın önüne koymamak lazım.

Sürem kısıtlı, İlk olarak Isparta-Konya yolundan bahsedeceğim.

Bu bir duble yol projesi. Çalışmaları 2014’te başladı, 2016’da biteceği söylendi.

Çalışmaların başlamasının üzerinden 6 yıl geçti. 2020 yılında, iktidar partisine mensup bir milletvekili 2021 yılı sonuna yetişeceğini söyledi. 2021 yılı sonu geldi. Bu yol neden bitmedi ve ne zaman bitecek sayın bakan?

Projenin maliyeti 24 milyon lira olarak açıklanmıştı. 2014’ten bu yana ne kadar harcandı? Bunları milletimiz adına öğrenmek istiyorum.

İkinci olarak, Sütçüler-Antalya arasındaki yol. 5 Eylül 2020’de 15 km’lik bir yola asfaltlama yapılacağı duyuruldu. Üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti. Yapılan yol duble yol da değil, neden hala tamamlanamadı?

Üçüncü olarak, Isparta-Burdur Dostluk yolu. 2018’de başlandı. 2020’de biteceği söylendi. 14 kilometre. 3 yıl geçti üzerinden. Bu yıl açılacak sözünü defaatle söyleyen söyleyene, yıl bitti, halen açılmadı.

Bir de vatandaşa söylenmeyen gerçekler var. Isparta Valiliği 2021 programında yolun bitiş tarihi 2024.

Bu yıl yol için ayrılan bütçe de sadece 1000 TL.

6 yılda 14 kilometre yol mu yapacaksınız?

Son olarak, Dereboğazı yolundan bahsetmek istiyorum, Isparta-Antalya arasında. Sözü 2015’te verildi. 114 kilometrelik duble yol olması planlanıyordu.

2020’ye gelindiğinde sadece 44 kilometresi yapılabilmiş. Karayolları’nın geçen yıl verdiği bilgiydi.

Bu yılki bilgiyi maalesef veremiyorum sayın Bakan. Çünkü Karayolları 13. Bölge Müdürü’ne millet adına, Isparta Halkı adına, temsil ettiğim bana oy veren vermeyen herkes adına bu yolların son durumunu sorduğumuzda kesinlikle bize bilgi verilemeyeceği tarafıma net olarak müdür bey tarafından söylendi.

Bakanlığın bütçesi yetmiyorsa çözümü çok basit sayın bakan. Köprü ve tünel geçiş garantilerini vermeyecektiniz.

Dolara endeksli fiyat yüzünden vatandaşın geçmediği ama yine de garantiler yüzünden parasını ödediği köprüler yerine, hem günlük hayatı, hem de ticaret hayatını gerçekten kolaylaştıracak yollarımız olabilirdi.

Isparta unutuldu mu Sayın bakan?

Ve Sayıştay raporlarına bakıyoruz. Tünellere, ihalelere ödenen fazladan paralar var. Garantiye zaten karşıyız. Bir de garanti ödenmiş, üstüne “hata yapılarak” fazla garanti parası ödenmiş. Sadece bu kaçaklar olmasa Isparta’nın yolları tamamlamak mümkündü.

Bunlar siyasi tercih mi, ya da yetersizlik mi bilemem, ama bu yollarda her gün kazalar oluyor ve bedelini Isparta halkı, oradan geçen vatandaşlarımız, milletimiz ödüyor. Onlar adına ben bu yolların tamamlanmasını sizden rica ediyorum.

Hangi bürokrat hangi bilgiyi bizden kaçırmaya kalkarsa kalksın, yollar ortada, Dereboğazı yolu 20 senedir seçim vaadinizde ve bu yol yapılmamıştır. Isparta halkı, Antalya halkı bunu görüyor.

Ve; Isparta, Burdur ve Antalya için 2017’de hızlı tren sözü verildi. Üzerinden tam 4 yıl geçti. Bu şehirlerimizden hala tren geçmedi.

Üzgünüm, biten yol yok, geçen tren yok.

İnternet altyapısının yetersizliği özellikle Pandemi zamanında ortaya çıktı. Pandemi döneminde defalarca köylerimizde uzaktan eğitim yapılamıyor, çocuklarımızın başına sıkıntılar geliyor diye bildirdik.

Bakın burada 50’ye yakın size ilettiğim soru önergesi var, bu önergelerin yarısına cevap alamadım hala. Bunların cevaplanmasını; gerek yolların, gerek internet alt yapasının tamamlanmasını istiyoruz.

Isparta’da Yalvaç-Bağkonak kavşağında alt geçit yapılması talebi var, sık sık kaza oluyor. Yalvaç Bahtiyar köyü Altıkapı köyü arası yol bozuk. Şarkikaraağaç Çarıksaraylar kasabasında yollar bozuk. Şarkikaraağaç Yukarı Dinek’te ilçeye 14 kilometrede 2. Bağlantı yolunun asfaltlama programına alınması için muhtar 13 kez İl Özel İdaresi’ne dilekçe vermiş ama halen tamamlanmamış. Sütçüler Çandır köyünden Kızıllı köy arası 10 kilometre bir kısmı Çandır’da bir kısmı Bucak’ta deniyor, çözümsüz hale gelmiş. Yenişarbademli’de Koruyaka köyü ve Bağkonak köyü arasındaki gölet yapımı yarım bırakılmış, yol 5 km uzamış. Vatandaşlar hem gölet tamamlanmadığı için, hem de yol uzadığı için mağdur.

Tüm bunların tarafınızdan ele alınmasını rica ediyorum sayın bakan ve sorularımızın tümüne de cevap rica ediyorum.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

şarkikaraağaçlı

22 Kasım 2021 Pazartesi 13:00

ISPARTADA YAPILACAK İŞ KALMADIKİ SAYIN VEKİLİM SÜREYYA SADİ BİLGİÇ MAŞALLAH ÇOK ÇALIŞIYOR

şarkikaraağaçlı

22 Kasım 2021 Pazartesi 12:58

Ispartada yapılacak iş kalmadıki sayın vekilim Süreyya Sadi BİLGİÇ çok çalışıyor maaşallah

ggk

22 Kasım 2021 Pazartesi 10:08

ARTIK ne trollere ne çakallara ne cahillere ne cehalete tahammülde etmeyeceğiz tahammülümüzde kalmadı,ilk seçimde görüşeceğiz

ggk

22 Kasım 2021 Pazartesi 09:07

bu trol çakalların eski ortakları fetö, kendisini devlet sanır dokunulmaz sanırdı sonra gördüler devletin acımasız yüzünü,bu aktrol çakallarda görecek,ilk seçimde görüşeceğiz

Ufuk

22 Kasım 2021 Pazartesi 05:06

10 yıldır ben dışardan biri olarak takip ediyorum Isparta yi Düşük gelirli ye ve emekliye konut yapacaklardı nerdeÇevre yolu yapacaklardı nerdeHızlı tren yapacaklardı nerdeİmarı yzg çunure açtı neden acaba ??Otogarda çunure gitti neden acaba Şehir 5 veya bilemeden 10 yıl sonra boğulacak otogar için yer arayacaksınız yazık Isparta Eğirdir en doğru yerdi ama menfaat lar öne geçti Yazık bu Isparta halkına vallahi üzülüyorum.

Türk yörük

21 Kasım 2021 Pazar 21:29

Yirmibeş senedir içerim türkiyelinin kafaya daha ulaşamadım,lan size ne içiriyorlar böyle

Tayyipcan

21 Kasım 2021 Pazar 21:25

Türkiyeli isimli canli, aldığın nefes bile israf

HİRA DAĞI KADAR MÜSLÜMANIM

21 Kasım 2021 Pazar 20:03

TÜRKİYELİYİM demeyi DENEME,OLARAK YAZMIŞTIM.///// DİYARBAKIR 4 KAPI ///// ĞİDİN BAKIN HELE MOSKOFLAR NE YAPI ///// MOSKOFLAR JÖH,PÖH HÖH leri ĞÖRÜNCE/////// BAŞKA KÖŞEYE KAÇI //// ĞİDERSEN UĞURLAR OLSUN. HACİ ALPARSLAN ATATÜRKEŞ, BABUĞUN OLSUN.//// BİZE FAŞİST DİYENLERİN.ĞÖZLERİ KÖR,SOYLARI KAHRU PERİŞAN OLSUN.////// çakallar,tilkiler.sansarlar,moskoflar BÖRTEÇİNELERİ ĞÖRÜNCE KÖŞE BUCAK KAÇIYOR.

Deterjancı bakan

21 Kasım 2021 Pazar 19:48

Türkiyeli rumuzlu cahil trol.biraz balık sve ceviz ye kitap oku belki küçük bir ihtimal ise yarar.

saadet

21 Kasım 2021 Pazar 18:06

20 yıldır akp li vekiller yapmamış bu hanım uğraşıyor anlatıyor onada laf sokuyorsunuz madem yapsın sizin düğün dernek gezen vekilleriniz hergün bi yere ziyaret çay kahve gördüğümüz vekil çalışması bu bırakın kadın konuşsun ya size ne troller ya

Prof.dr.sedat teker

21 Kasım 2021 Pazar 17:01

Türkiyeli- Laan bıraakk,çakal seni

memleket sevdalısı

21 Kasım 2021 Pazar 15:22

Helal olsun sayın vekilim size çarıksaraylar ın yolunu mecliste dile getirdiğiniz için.diğer vekiller seçim zamanı söz verip unuturlar.teşekkürler aylin vekikilim

TÜRKİYELİYİM

21 Kasım 2021 Pazar 14:37

chp,hdp,ip ve diğer kardeşler TAHRİKLERİNE ĞELMEYİN.MESELE PARTİCİLİK DEĞİLDİR. ISPARTA NÜFÜS ORANINA ĞÖRE EN ÇOK YATIRIM VE ğelişmiş ilerden 1 tekdir.misal. üniversite(bacasız fabrika)4 özel hastahane 1 tıp fakültesi, 40. piyade alayı,dağ komando taburu,çimento,meyva suyu fb.tekstil,say say bitmiyor. ÖSYELİK KENDİ NÜFÜSÜNÜ BESLİYOR +DIŞARIDAN ÇOK ĞÖÇ ALIYOR .mademki ğelişmemş ise neden dişarıda çok ğöç alsın.chp,hdp,ip çi kardeşelrin yalanlarına iNANMAYIN emin olunuz ki: AKP,ERDOĞANCI DEĞİLİM.

Yalvaçlı

21 Kasım 2021 Pazar 13:55

Bu Akp MHP Konya yolu için seçim zamanı söz verdiler söz namustur demekki bunlarda namus diye bir şey yok namussuz adama ne deseniz boş ısparta halkından bazı şak şakçılar yaşakaşar var ben iyi partili değilim hiçte sevmem ama doğru sözüde alkışlarım becerik bizim vekiller kabul edin miskinler yokuşuma tünel açılması şart her gün kaza oluyor Yalvaç Afyon tünel yapılması şart 8 üniversite öğrencisi biliyorsunuz o yolda öldü Konya yolu çok işlek bir yol Antalya yolunu zaten söylemeye gerek yok

Yalvaçlı

21 Kasım 2021 Pazar 13:47

Giresun Sivas tüp geçidi haftaya açılıyor hayırlı olsun bilgiç ve beceriksiz arkadaşları Isparta’ya geliyor bazı yalakalar hariç kimse sevmiyor adamın kendi ilçesine hayrı yok ıspartyamı hayrı olacak bunları. Antalya duble yol Konya dünle yok Yalvaç Afyon tünel miskinler yokuşu tünel. Bunlara çözüm bulan yok gitmişler köy yoluna asfalt döküyoruz diyorlar bakanla görüşmüşler çöp tenekesiyle kepçe almışlar bunların vizyonu dar bunların mecliste ağırlıkları yok etkisiz kadük olmuş bunlar

Gül

21 Kasım 2021 Pazar 12:21

Bir söz vardır "Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış."Vekil doğru söylüyor insanların zoruna gidiyor çünku işlerine gelmiyor...

Ispartalı 2

21 Kasım 2021 Pazar 12:14

Isparta m.vekilleri ne iş yapar? 20 yıldır bitmeyen dere boğazı yolu, Konya yolu burdur dostluk yolu. Çanakkaleye 3 yılda kos koca köprü ve yollar yapıldı.bizim vekillerde milleti uyutuyor. Millette vekilleri görünce yalakalık yapıp şak şakçılık yapıyor. Hiç kimsede hesap sormuyor

SİZ BUSUNUZ

21 Kasım 2021 Pazar 11:27

Ispartalılar siz gerçeği doğruyu söyleyene hakka hukuka adalete iyiye güzele hatta gerçek islama düşmansınız tek doğru kendiniz sanıyor kendinizden başkasına tahammülünüz yok işiniz gücünüz takiye kıbleniz cemaat tarikat iktidar tarih her iktidarın bahcesindeki kulubede bağlı olduğunuzu yazıyor birde sizi ihya edenlere(S.DEMİREL.de dahil)yaptığınız ihaneti yazıyor

70 yıl

21 Kasım 2021 Pazar 11:20

Yedi değil 70 yıl geçse bitmez

Gara Şahin

21 Kasım 2021 Pazar 10:14

Mecliste yaşanan bir olay bunu iktidar milletvekili anlattı.. İktidar bir kanun teklifi veriyor. Muhalefet bakıyor halkın yararına kabul için el kaldırıyor. kabul oyu kullanıyor.. İktidar sıralarındaki milletvekilleri bakıyor muhalefet evet diyor hemen hayır diyorlar ve kanun kabul edilmiyor.. burada yorum yapanlar tam bu hikayeye uygun . Yahu kadın söz verdiğiniz yolu yapın diye hatırlatıyor.

wyg

21 Kasım 2021 Pazar 09:51

Vatandaş, onlar maaşlı troller,önemseme,onların ve ağababalarının maskesini doç.dr.sedat teker bir bir indiriyor, fazla ömürleri kalmadı,bu çakallar daha fazla milletin dini ve milli duygularını sömüremeyecek.

Hakkımızharamolsun

21 Kasım 2021 Pazar 09:04

9 milyon suriyeliye bakmak varken yol kimin umrunda biz kimizki... Tunusa somaliye hibe edilen milyon dolarlar daha önemli

Hüseyin

21 Kasım 2021 Pazar 07:55

Biz herşeye siyasi olarak bakıyoruz. Sayın vekil ulaştırma bakanı na soruyor. Ispartanın sorunlarını söylüyor. İlgileniyor. Peki mafem öyle geçengün akp genişletilmiş toplantısı oldu. Birtane ıspartanın sorunu ile ilgili konu geçtimi ıspartanın işsizlik sorunu geçtimi ne yapılması gerektiğinin konusu geçtimi. Hayır. Herleye at gözlüğü ile bakmayalım

Abdullah AYDIN

21 Kasım 2021 Pazar 06:04

Isparta Antalya yolu ölüm yoludur. Duble oluncaya kadar kapatılmalıdır.

Amaaan be

21 Kasım 2021 Pazar 00:31

Bomba 32 iktidar gibi uyuyorsunuz galiba yada uyuyor numarası yapıyonuz yada sizde umudunuzumu kestiniz

Vatandaş

20 Kasım 2021 Cumartesi 23:45

Kadın yol niye bitmedi diyor yani halkın yararına bir sorunu gündeme getiriyor aşağıdaki dalkavuklar da "sen nasıl bizim iyiliğimizi istersin" diye kızıyor. Allah size akıl fikir versin.

Vatandaş

20 Kasım 2021 Cumartesi 23:38

Vekil kalkmış ilimizin sorunlarından bahsetmiş buna destek veren yorumlara hemen başkaları! tarafından eksi veriliyor. Arkadaş siz ıspartada yaşadığınıza emin misiniz? Ispartanın sorununu hanımefendi dile getirmiş ve bu duruma destek verenlere hemen eksi. Ya bu kadar partici olmayın ya. Burdurda bütün vekiller beraber ilin bütün sorunlarını çözmeye çalışıyor biz ise hala birbirimizle yarışıyoruz. Bu kafayla gidilirse burdur 10 sene sonra hem üniversite hem de şehir olarak bizden üstün olacak.

Barış

20 Kasım 2021 Cumartesi 23:29

Ulaştırma bakanına ulaşmadan önce yirmi yıldır Isparta ve Antalya halkına yalan söyleyen illerin Akp li milletvekillerine siz ne yapıyorsunuz hala diye sormak lazım.

GÜZEL ISPARTA

20 Kasım 2021 Cumartesi 22:40

Sayın Vekilim,ISPARTA ili TÜRKİYE'de yol bakımından en fakir il.Bütün ülkeyi geziyorum, KONYA' dan ISPARTA sınırlarına girince yollar adeta bitiyor.ISPARTA'lı,seçimlerde bu yolların yapılacağına dair namus sözü veren adaylara oy vermelidir. Söz veripte yapmayanlarıa bir dahaki seçimde gerekeni yapmalıdır. sağlıklı günler.

Vatandaş

20 Kasım 2021 Cumartesi 21:58

Akp isparta hakkını sagilacak inek olarak görüyor.Her secim vakti aynı yalanı söyleyip nasil olsa inanir bu aptallar diyorlar ve ve ve aziz nesin hep hakli çıkıyor.Bir tane aklı basında akp 'li bu yol sorusunu bu vekil denilen lere sordu mu.Ha aanadirde olsa soran olursa cevabı tahmin edebiliyorum.Ah dış güçler ah. Onlar olmasa Ispartadan aya dört şeritli yol yapmayı en sonra ihaleye çıkılacak.....Vah ısıtalım vah.... Vah ülkem vah...

Harami

20 Kasım 2021 Cumartesi 21:56

Planlı harcama ile bütün yatırımlar yapılır. İyi parti bunu yapacak parti. İnşallah iktidara gelirler. Ak parti beş kuruş bırakmadı kasada hat vurup harman savunmaktan.

Ahmet Fevzi Altunbaş

20 Kasım 2021 Cumartesi 21:50

Diğer 3 mv seçim zamanı mı ortaya çıkacak zavallılar

Yazık

20 Kasım 2021 Cumartesi 21:37

Ne demişti binali yıldırım“ aşkımız Keçiören metrosu gibi hiç bitmesin” biz de diyoruz ki “aşkımız Dereboğazı yolu gibi hiç bitmesin”

vatandaş rıza

20 Kasım 2021 Cumartesi 21:35

o soruyu cesaretin varsa keşke rahmetli demirel'e sorabilseydin hanımefendi

TÜRKİYELİYİM

20 Kasım 2021 Cumartesi 21:20

BEN insanların FAYDALISINI SEVERİM. BEN BOŞBOĞAZ İNSANLARI SEVMEM. BEN IRK AYRIMINI YAPMAM.BEN YUNANLININ BACISINA DAHİ KÜFÜR ETMEM. YANLIZ BENİM KUTSALARIMIZA KÜFÜR EDENLERİ ÖMÜR BOYU UNUTMAM.BENİ ya BEDENEN TÜRK,RUHEN İSLAM OLAN İNSAN ĞİBİ İNSAN YÖNETMELİ. KÖKÜ DIŞARIYA BAĞLI İNSANLARA BENİ MUHTAÇ ATME .ALLAHIM. EYYYYYYYYYYYYYYYYYY İNSAN OĞLU AKLINI BAŞINA DEVŞİR. AKLINI BAŞINA DEVŞİRMEZ İSEN. DEVŞİRMELER AKLIMIZI BAŞIMIZA DEVŞİRMEYE ÇALIŞIR. BUDA ÖZÜMÜZE TERS OLUR.

Demirelciler

20 Kasım 2021 Cumartesi 20:40

Yürü be Allahına kurban

Hüseyin

20 Kasım 2021 Cumartesi 19:39

Allah razı olsun sizden. Sırf Demirel ıspartalı diye yapılmıyor. Akp 3 tane vekili var ses yok. Konyada ünüversite rektörü sayın demirelin adının verildiği bir yeri değiştiriyor gene ses yok. Ben akp vekil olcam eğer o tabelayı 1 saat iöibde aynı yetine diktirmesem ısoartaya birdaha gelmem. Allahın izniyke iyi partiye geçeceğiz seçime 2 gün kala. Teşekkürler sayın vekil

Prof.dr.sedat teker

20 Kasım 2021 Cumartesi 19:06

Fetö ile başlayıp,HDP ile oynaşıp,MHP ile zorunlu evliliğe dönüşen yirmi yıllık millici soslu siyasal dinci yalan yanlış iç ve dış politikaların bedelini torunlarınız bile ödeyecek

Dereboğazı yolcusu

20 Kasım 2021 Cumartesi 19:00

Seçim açıklandığında ilk müjde dereboğazı yolu olacak . Bahse giren var mı?

Vatandaş

20 Kasım 2021 Cumartesi 18:09

Olmamış derebogazindan beyaz mantolu bir foto olmaliydi...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR