26 Nisan 2024 Cuma

Müftülük Camii etrafında çevre düzenlemesi yapılıyor

Müftülük Camii etrafında çevre düzenlemesi yapılıyor

Isparta

Isparta Belediyesi tarafından yeni Müftülük binası ile camisi etrafındaki 7 bin 600 metrekare alanda meydan ve çevre düzenlemesi çalışması başlatıldı. Bölgedeki yollarla kaldırımlar begonit ve kilit parke taşıyla kaplanacak, çalışmaların tamamlanmasının ardından alan daha modern bir görünüme kavuşacak.

Isparta Belediyesi, Sermet Mahallesinde bulunan yeni müftülük hizmet binası ve camisi önündeki 3 bin 800 metrekare alanda içerisinde bisiklet park alanlarının da bulunduğu yeraltı otoparkı yaptı. Müftülük hizmetleri, hac ve umre uğurlama, karşılama ile cenaze namazları için kullanılması amaçlanan yeraltı otoparkta çalışmalar tamamlandı. İnşaatın tamamlanmasının ardından otopark üstü, cami avlusu ve yeni müftülük binası önünü kapsayan toplam 7 bin 600 metrekarelik alanda meydan ve çevre düzenlemesi çalışması başlatıldı.

Fen İşleri Müdürlüğünce başlatılan çalışmalarda başta cami avlusu olmak üzere yeraltı otopark üstü, yol ve kaldırımlara Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesislerinde üretilen begonit taş ile kilit parke taşı döşemesi yapılacak. Ayrıca müftülük binası önündeki yol ile alt tarafta bulunan çay boyu bağlantı yoluna da kilit parke taşı döşenecek. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından da alanda yağmur suyu altyapı çalışması yapılacak.

Bölgedeki çalışmalar asfalt kazıma işlemiyle başladı. Bu işlemin ardından zemin kumu serilerek, silindir ile düzleştirme çalışması gerçekleştirildi. Daha sonraki aşamada ise begonit taş ile kilit parke taşı döşeme işlemi yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni müftülük hizmet binası ve camisi etrafı daha modern bir görünüme kavuşmuş olacak.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

IspartaLI

29 Kasım 2021 Pazartesi 10:29

Birincisi otoparkı müftülük değil, belediye yaptı. İkincisi şehrin merkezinde bir alan ve yıllardır toprak içinde; ne güzel birileri el atmış yapıyor.( Müftülüğün arazisi değil. ) Üçüncüsü orası maalesef tır parkı değil. Her yapılan güzel şeye laf söyleyen birileri çıkıyor. Yapanlardan Allah razı olsun.

Ispartwli

28 Kasım 2021 Pazar 10:44

Dinde çok iyi para var son 20 yılda bunu öğrendik. Çocuğunuzu imqmhatiplere yollayın ki ağzından Allah lafını dusurmeyip her haltı yapanlardan olsun

Mantıklı düşünen

28 Kasım 2021 Pazar 08:21

Çok güzel oluyor... İnşallah bir an önce biter de, şu Mimar Sinan dan kalkan cenaze işleri, artık buradan devam edilir... Çünkü bir cenaze oldu mu, Mimar Sinan da trafik kilitli..... Burada yer bol... Ayrıca Mimar Sinan dan kalkan cenaze direkt Cennete mi gidecek ???? Herkes Mimar Sinan Camiin den kaldırmaya çalışıyor ....Biraz mantıklı olalım, değil mi ?????

Garağacın Gülüyüm

27 Kasım 2021 Cumartesi 20:04

Müftü ve vaizlerin bazı konuştuklarına inanmamak lazım israf haram derler en büyük israfları kendileri yapıyor bir çok din adamından riyakarlık fışkırıyor. Edep yok adap yok olanları ayrı.

Muhtar76

27 Kasım 2021 Cumartesi 18:36

Gelendost mütusü beyfendi köylere giden ezan sisteminin sinyalini kesmiş once bu isi cozünbi zhmet sonra bina yapin. Hocamz izine gidince musluman ülkesinde köyunde ezan sesine hasret kaldık bu nasil bir istir boyle yaziklar olsun pes vallahi.

Halil

27 Kasım 2021 Cumartesi 17:25

Otoparkin acil acılmasi lazim şehir icin park edicek yer bulamiyoruz ıtkm otoparkida kapandi abonelik sisteminin gelmesini istiyoruz başkanimizdan

saadet

27 Kasım 2021 Cumartesi 17:22

yanına bide saray yapın para çok nasılsa diyanette asgariye 50 lirayı günlerce düşünen bu insanlar cami dedinmi trilyonlar din iman diye diye bugünlere geldik hala alışşanan yok bu ülkede devletin parası ya tarikatta ya magyada yada işte buralarda makaracılar sizi kandırılın milleti sanki inanç bunlara it hamdolsuncular

Esnaf

27 Kasım 2021 Cumartesi 16:52

israfdan ve gösterişten kaçının

Ertürk

27 Kasım 2021 Cumartesi 15:07

Sn Müftü Bey yaptırdığınız kapalı otoparktan kaç kişi yararlanıyor bukadar masraf günah değil mi israf değil mi vicdanınız rahat mı biz bukadar zengin bir milletmiyiz vicdanınız rahat mı

Vatandaş

27 Kasım 2021 Cumartesi 14:58

Fatih mahallesinde bizim sitenin etrafına düzenleme için dilekçe verdik selam veren olmadı

Can

27 Kasım 2021 Cumartesi 14:32

Aman yapın müftülük binası çok önemli. İhmal etmeyin müftülük çalışanlarımızı. Bu ülkedeki en gereksiz kurumlardan biridir il ilçe müftülükleri. Ne yapıyorsunuz akşama kadar orada kardeşim. Ürettiğiniz bişey mi var? Ülke ekonomisine bir katkınız mı var? İlim irfan merkezi misiniz? Cami imamlarının maaşını atamalarını özlük işlemlerini yapmaktan başka ne gibi bir işiniz var? Gerçek müslüman iseniz bu durumu dert edinmelisiniz.

Vaah ki vaaaah

27 Kasım 2021 Cumartesi 14:27

Son yillarda yapilan camiler uzay mimarisi gibi söylenecek cook söz varda anlamak isteyen yok milyonlarca dolara yapılan camiler ise kilise benzeri yapılar sadece reis gidince doluyor sonra cemaati araki bulasın camilere verilen ödenek ve yardımlar eğitime verilmeyince ülkede ancak ya torl yada takiyeci yetişiyor

Koca Kaptan

27 Kasım 2021 Cumartesi 14:24

Yahu biz tırımızı nereye park etsek orası değer kazanıp belediye çalışma başlatıyor. Şimdi buraya tır park edemezsiniz de derler .

Bakimgın Sarayı

27 Kasım 2021 Cumartesi 13:37

Şatafata bak. Allahım sen affet bizleri.Allah şımaranları sevmez.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR