27 Nisan 2024 Cumartesi

Yazılı Kanyon Tabiat Parkı

Yazılı Kanyon Tabiat Parkı

Isparta

Her mevsim bambaşka güzelliğe bürünen Yazılı Kanyon bu mevsimde de görülmeye değer güzellikte.

Sütçüler İlçesi’ne 20 km uzaklıkta bulunan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, 600 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Harika bir yürüyüş parkuruna sahip Kanyonun yan duvarlarında Bizans dönemine ait ibadet yapılan bölümler, sunak yerleri ve yazılar bulunmaktadır. Bu yazıtlar nedeniyle kanyona “Yazılı Kanyon” denilmiştir. Kanyonun derinliği 100 ile 400 m.dir. Çandır Köyü hudutları içerisinde kalan park, 1989 yılında tabiat parkı olarak tescil edilmiştir.

Tabiat parkı, zengin bitki örtüsü ve yaban hayatı ile seyrine doyum olmayan eşsiz doğal güzellikleriyle turistlerin sürekli ziyaret ettiği bir yer. Tarihi “Kral Yolu”nun da geçtiği kanyon, tapınak ve kaya yazıtları ile tarihi öneme sahip. Aziz Paul, Perge'den Pisidia Antiokheia’ya giderken bu kanyondan geçmiştir.

Kanyon girişinde temel ihtiyaçların karşılanabileceği kafeterya bulunmaktadır. Park alanı içerisinde, halkın dinlenmesine uygun kamp alanı da vardır.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sütçülerliyim

25 Kasım 2021 Perşembe 22:33

Sütçüler her dönem akp nin kalesidir o yüzden buralarda mermer tozuna ve doğanın mahvolmasına mahkumdur

vatandaş

23 Kasım 2021 Salı 00:04

gidelim de giriş ücreti ne kadar?? dibimizde gölcük'e giriş için bile artık 25tl alıyorlar :(

uzaylıyım

22 Kasım 2021 Pazartesi 19:34

foto çekmesini biliyorsunuz birde sokaklardaki fotoları çekin nasıl temiz pak bir toplum olduğunuzuda ğösterin. YOKSA SOKAKLARI UFOLARMI KİRLETİYOR. benmi yanlış anlıyorum.

doğa için çal...

22 Kasım 2021 Pazartesi 16:38

ne kadar güzel babamın ilk memuriyet yeri ormanların en güzeli amaaaa nasıl bir insandırki bu mermer ocaklarını buralara açarlar bu güzelliği yok ederler buralar turizmden mermerden çok gelir sağlar ama kimin umrunda ki hırs güzelim doğayı esir alıyor maalesef nasıl kesebiliyorsunuz bu ağaçları akıl almıyor sevgisiz vicdansızlar LÜTFEN KORUYALIM ÇOCUKLARIMIZA EN GÜZEL MİRAS ORMANLARIMIZDIR NEFESİZ KALMASINLAR.....

Hüseyin

22 Kasım 2021 Pazartesi 15:49

Evet çok güzel. Allah razı olsun etrafına ve hşril yolundaki mermercilerin rezik ocaklarını gördükçe ağaçların krsildiğini gördükçe ve sütçüler ilçesi nin nerdeyse tamamında aynı rezilliği gördükten sonra huzurmu kakdı. Yerleşim yerine 100 metrede ocak var. Ruhsatı ve öed raparunu veren zattlar. Allah büyüktür. Tamam çıkarılsın ama köyün dibinde ocak ses toz berbat. Orman bakanı yangında havadan gördü ses eden yok yazıklar olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR