19 Nisan 2024 Cuma

AK PARTİ’NİN SON REFERANDUM ANKETİNDEN NE ÇIKTI İŞTE SONUÇ

AK PARTİ’NİN SON REFERANDUM ANKETİNDEN NE ÇIKTI İŞTE SONUÇ

Siyaset

AKParti’nin, kendi yaptırdığı son kamuoyu araştırmasında başkanlık sistemine “evet” diyenlerin oranı kararsızların dışında yüzde 53 çıktığı öğrenildi. AKParti, referandumla ilgili kampanya başlamadan önce yaptırdığı anket sonuçlarına göre; kararsızların oranı ise yüzde 20. AKParti’nin anketinde dahi kararsızların oranının yüzde 20 olarak çıkması, referandum sonucunu kararsızların belirleyeceğini ortaya koydu.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; AKParti, başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin Meclis’te onaylandıktan sonra kendi yaptırdığı ve kamuoyuna açıklanmayan anketin sorucu yüzde 53 olarak çıktığı öğrenildi.

Referandum süreci başlamadan yapılan anket sonuçlarına göre;  anayasa değişikliği teklifine “evet” diyenlerin oranı yüzde 53, kararsızların oranı ise yüzde 20.

KAMPANYA BAŞLADIKTAN SONRA ORAN YÜKSELİR

AKParti kaynaklarına göre bu oran, anayasa değişikliği teklifinin henüz topluma tam olarak anlatılmadığı ve anlatıldıktan sonra kararsızların da “evet” diyeceği yönünde.  Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin, kampanya sürecinde kamuoyuna iyi anlatılmasıyla bu oranın yüzde 65’le çıkacağı kaydediliyor. Halkın anayasa değişikliğini iyi anlayabilmesi için iyi bir kampanya yürütülmesi gerektiği görüşünü de savunan AKPartili kaynaklar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlara çıkması önemli ölçüde etkili olacak. Halk hem AKParti’ye hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güveniyor. Dolayısıyla kampanya başladıktan sonra ‘evet’ diyenlerin oranı büyük ölçüde yükselecek” yorumunu yapıyorlar.

Yüzde 53’lük bir oranın ise beklentilerinin çok altında olduğunu da belirtiyorlar. AKP, kamuoyu şirketlerinin dışında kendi araştırmalarını yapan iki ayrı şirketin Mart ortasında yeni bir anket daha yapacaklarını belirttiler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ak partili

21 Şubat 2017 Salı 11:13

Ak partili olarak anayasa maddelerini okudum ve HAYIR diyeceğim

Antalya 32

21 Şubat 2017 Salı 10:46

İş bulamayan işsiz'lere bile "GELİR TESTİ PRİMİ" ödettirren, ama "SURİYE'li"lere MAAŞ ödeyen, YAT kdv'si %1 ama EKMEK %8 kdv diyen, Vatandaşına "TERÖRİST" diyen, ŞEHİT'lerimize "KELLE diyen bir zihniyete "EVET" diyende aynı terazinin kefesindedir. ÖLENE KADAR adlı yorumcu... Zaten öleceksin ve bunlar seni ölünceye kadar öpecekler.

AHMİ

21 Şubat 2017 Salı 06:00

ÖLENE KADAR EVET EVET EVET EVET EVET EVET.

ziyaaaaaaaaaaaaa

21 Şubat 2017 Salı 00:29

kanun koyuyorlar kanunun kimleri magdur ettigini bilmiyorlar her secimde vaat ediyorlar secim bitiyor bekleki vaad yerine gelsin ulke yangin yeri bazi yandaslar gunluk gulistanlik gosteriyor yuzde 30 gorurse iyi bunlar

sakin olun

20 Şubat 2017 Pazartesi 22:21

yavaşca evet deyiniz bunların canı acımasın evet evet

hüloğcu

20 Şubat 2017 Pazartesi 19:07

yeni nesil bilmeeezz,biz gelmeden önce bu cehape zihniyeti her seçim kazanır bizi camiye göndermezdii,camileri ahır yaptılaarr,28 şubatta fetullah amerikaya kaçtı,bize zulmettiler,biz geldik ne olur hocaefendi döngel dedik,bizden önce yol yoktu eşekle giderdik köprü yoktu yüzerek geçerdiikk,.hülooğğğğ

Gamze

20 Şubat 2017 Pazartesi 17:05

Vallaha mı deyonn? Essah mı lennnnn:)))

...

20 Şubat 2017 Pazartesi 15:55

Hırsıza yolsuza kallese hayir hayir hayir....

LG

21 Şubat 2017 Salı 08:34

hırsız amerikada hala uyanamadınız mı

hasan

20 Şubat 2017 Pazartesi 14:39

benım elımdeki ankette evet yüzde 80,hayırcılar sandığa gıtmesin:)evet daha yüksek siz de evetin yanında olun:)bu maddelerin hiçbiri ekonomik,sosyal ,kültürel ve terör sorunlarımızla ilgili olmasa da ekonomik sosyal ve kültürel ve terör sorunlarımız çözülecek:)işsizlik bitecek,ekonomi canlanacak...çünkü reis sorunlarımızı çözer ,yeter ki o başkan olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR