29 Mart 2024 Cuma

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ KADINLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ KADINLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Siyaset

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, referandum çalışmaları kapsamında MODA Park Düğün Salonu’nda kadınlarla kahvaltıda buluştu.

Milletvekili Bilgiç, kadınlara özel kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdi. Salon hınca hınç dolarken Milletvekili Bilgiç, AK Parti iktidarının hizmetlerini anlattı. 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için “EVET”desteği isteyen Milletvekili Bilgiç, paketin içindeki maddeleri anlattı.


NEDEN “EVET” DİYECEĞİZ

"2023 HEDEFLERİ İVME KAZANACAK"

Yeni sistemle hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modelinin oluşacağı, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayanbir işleyişin hakim olacağı, bürokrasinin azalacağı, büyümenin hızlanacağı,2023 ve ötesine uzanan hedeflerin ivme kazanacağı vurgulandı.

"Güçlü yasama, güçlü icraat" başlıklı sayfada ise vesayet sisteminin tamamen tasfiye edileceği, yasama ve yürütmenin güçleneceği,devletin gerçek sahibinin millet olacağı, yönetimde çift başlılığın ortadan kalkacağı, hükümetin icraat, Meclisin kanun yapacağı ve hükümeti denetleyeceği,Meclis ve hükümetin gerçek anlamda ayrılacağı ve her ikisinin de millet tarafından seçileceği ve denetleneceği anlatıldı.


"TERÖRLE ETKİN MÜCADELE"

"Güvenli ve huzurlu Türkiye" bölümünde, güçlü hükümetin, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacağı, yeni sistemin terörle mücadeleye güç katacağı, kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarının daha etkin şekilde işletileceği, terörle etkin mücadele edileceği, terörün Türkiye'nin gündeminden düşürüleceği, güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacağı, vatandaşların özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacakları kaydedildi.


"MECLİS HÜKÜMETİ MİLLET ADINA DENETLEYECEK"

"Güçlü Meclis, güçlü temsil" başlıklı kısımda,Meclisin, asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacağı ve hükümeti millet adına denetleyeceği, yasa tekliflerinin milletvekilleri tarafından verileceği,Meclisin aynı zamanda seçilmiş cumhurbaşkanını ve kabinesini denetleyeceği,milletvekillerinin, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için halkın beklentilerinin kanunlara daha fazla yansıyacağı, kanun yapımında Meclis iradesinin ön plana çıkacağı vurguları yapıldı.

"Birlik ve uzlaşma" başlığı altında,cumhurbaşkanının yüzde 50'nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için siyasette birlikteliğin artacağı, kutuplaşmanın azalacağı,hükümet ve Meclisin uyumunun önem kazanacağı, karşılıklı seçim yenileme yetkisinin hem cumhurbaşkanının hem de Meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geldiği, birlikte seçimleri yenileme ihtimalinin, krizlerin uzlaşma yoluyla çözümü yolunu açacağı, geçmişteki hükümet krizlerinin tarihe karışacağı, siyasette daha sorumlu, akılcı ve uyumlu bir anlayışın hakim olacağı bildirildi.


"KÜRESEL SİYASETTE DAHA ETKİLİ BİR TÜRKİYE"

"Güçlü yönetim, güçlü Türkiye" başlıklı bölümde,güçlü hükümet sisteminin, Türkiye'yi bölgesinde ve küresel siyasette daha etkili bir konuma yükselteceği, bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkının artacağı, Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı örneğinde görüldüğü gibi,uluslararası iş birliği ve terörle mücadele imkanlarının genişleyeceği,uluslararası sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olma konusunda Türkiye'nin elinin güçleneceği, öncü ülke olma hedefinin, yeni yönetim sistemiyle daha kısa sürede gerçekleşeceği, Türkiye'nin sorun çözen, güçlü bir ülke olarak bölgede etkinliğinin artacağı belirtildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR