29 Mayıs 2024 Çarşamba

Bitki Koruma Ürünleri hakkında toplantı yapıldı

Bitki Koruma Ürünleri hakkında toplantı yapıldı

Isparta

​Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylı bitki koruma ürünlerinin toptan veya perakende satılması ve depolanması ile ilgili iş ve işlemler 13 Şubat 2021 tarih ve 30685 sayılı “Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkında yönetmelik" hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir.

81 ilde mayıs ayı içerisinde eş zamanlı olarak yapılması istenen bayi ve toptancı eğitimleri için ilimizde faal 107 bayinin tamamına yönelik dört grup halinde program düzenlenmesi planlandı.

İlk program; 14 Mayıs 2024 günü Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda toplam 68 bayinin katılımıyla gerçekleştiridi.

Toplantıda; bitki koruma ürünlerinin piyasaya arzı ve satışı, satış yasağı, bayilerde bulundurulması zorunlu olan ürünler, satış ve depolama yerlerinin taşıması gereken şartlar, izin belgesi nasıl alınır, bayilerin, toptancıların ve ruhsat sahibi firmaların yetki ve sorumlulukları, yetkili kişinin bayide bulunma zorunluluğu, bitki koruma ürünleri takip sistemi gibi konular da bilgilendirme yapıldı.

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet TUĞRUL, ilimiz BKÜ bayileri ile sektörde yaşanan sorunlar, bayi-üretici ilişkileri, bayi-üretici-ürün güvenliği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlimizin meyvecilikteki marka değeri, İlimizde yaşanan ihracat sorunları, bayilerin sorumluluğu, ihracat ürünlerinde kalıntı sorunları gibi konulara değindi.Müdür Tuğrul'un konuşmasının ardından katılımcılar ile ilimiz sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantıların önümüzdeki günlerde ilçelerde de devam edeceği belirtildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR