30 Nisan 2024 Salı

ANGEF'ten Macaristan'a Teknik Ziyaret

Anadolu Gençlik Federasyonu Heyeti Macaristan’a Teknik Ziyaret Gerçekleştirdi

Eğitim

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Anadolu Gençlik Federasyonu tarafından, Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Sivil Toplum Diyaloğu ile “Sivil Toplum Destek Programı-VI (CSD-VI)” kapsamında “İŞ’TE GENÇLER” isimli projesinin faaliyetlerinden olan Macaristan Teknik Ziyareti ve Çalıştay gerçekleştirildi. Programa Proje Koodirnatörü Mesut KARAAĞAÇ, Kooordinatör Yardımcısı Bekir Dilmaç, Danışman Hüsne Demirel ve Danışman İmray Nur katıldı.


Teknik ziyaretin ilk gününde; Compass Youth Center, Compass Volunteer Center Office, Compass Training Center ve Compass Consulting Office kurumları ziyaret edildi. Kurum ve organizasyon koordinatörleri; Eglyné Katona Andrea (President of the Compass Organization), Renáta Nyári (International Coordinator of Compass Organization), Karmen Ketszeri (Coordinator of Compass Organization) ve Eglyné Katona Andrea (President of the Compass Organization) konuşmalar yaparak; Macaristan’daki engelli gençlerin sosyal ve kültürel durumları, haklarına erişimi, aldıkları eğitim ve devletin bu gençlere olan yaklaşımı hakkında konulara değindi. 


Ziyaretin ikinci gününde;  Somogy Megyei Duráczky József Óvoda ve Mozgaskorlatozottak Somogy Megyei Egyesülete kurumlarına gidildi. Engelli gençlere yönelik sunum ve konuşmalar, Éva Gyurina (Director of the Somogy Megyei Duráczky József Óvoda) ve Dr. Hegedüs (Beleznai Csilla Coordinating Director) tarafından gerçekleştirildi.
Teknik Ziyaretin son gününde ise; Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Nagybajomi Tagintézménye okulu ziyaret edildi. Okul Müdürü Vassné Bíró Júlia, okulun kapasitesi, çalışmaları, öğrencilere verilen eğitimler ve faaliyetlerle ilgili bilgiler paylaştı.

Çalıştay
Teknik Ziyaretin ardından Macaristan’da iki günlük bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya; Macaristan’da bulunan sivil toplum kuruluşları çalışanları ve proje ekibimiz katılım gösterdi. Katılımcılar, Engelli gençlerin istihdamı konusunda deneyimlerini, yaşadıkları güçlükleri ve bunlara karşılık çözüm önerilerini paylaştı.


Çalıştayın ilk günü Somogy Megyei Önkormanyzat (Somogy Megyei Municipality) ve the Somogyudvarhely Kuckó Foundation ziyaret edildi. Burada; Huszti Gábor (Vice-President of Somogy County Assembly),mKardos Katalin (Somogy County Employment Pact Professional Manager), Hornyák Valéria (Somogy County Government Office for Employment, Head of the Department of Labor and Occupational Safety), Horváth Anikó Katalin (Somogy County Government Office Head of the Pension Insurance and Rehabilitation Administration Head of Department), Kiss Kornél (Mayor of Somogyudvarhely Municipality), Faragóné Horváth Andrea (President of the Somogyudvarhely Kuckó Foundation) sunumlar ve konuşmalar gerçekleşti. Yapılan sunumlarda; bölge ve bu bölgede yaşayan engelli bireylerin yaşayışı, devlet ve sivil toplum kurumlarının engelli bireylere yönelik yapılan yardımlara ve bu yardımlara ihtiyaç sahiplerinin nasıl ulaşacağı konusunda bilgi verildi.


Çalıştayın ikinci gününde Nagybajom Municipality ziyaret edildi. Açılış konuşması Nagybajom Municipality Başkanı Pirka Mátyás tarafından gerçekleştirildi. Belediyede ve sivil toplum kurumlarında görev alan Uzman Hornung Judit ve Vassné Bíró Júlia sunumlarının ardından, her iki ülkedeki engelli gençlerin durumları hakkında çözüm-öneriler tartışıldı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR