29 Nisan 2024 Pazartesi

ANKARA’DA ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ FARKINDALIK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ANKARA’DA ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ FARKINDALIK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim

Her Öğrenci Önemlidir! Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrenciler İçin Kapsayıcı Eğitim Hizmetlerinin İyileştirilmesi projesi, program kapsamında Akademisyenler Birliği Derneği tarafından yürütülmektedir. 18 aylık proje süresi boyunca Ailelere, Öğretmenlere ve Yöneticilere yönelik 6 adet farkındalık artırma semineri, Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan sınıf öğretmenlerine yönelik 4 adet kapasite geliştirme eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Bu eğitimlerin yanı sıra öğretmenlere yönelik disleksili öğrencilere öğrenme becerileri kazandırmak için yol gösterecek 4 adet kitapçık üretilmekte ve Ankara’da bulunan 200 okula dağıtılmaktadır. Proje sonunda tüm paydaşların bir araya geldiği ve proje sonuçlarının paylaşıldığı bir kapanış konferansı ile proje faaliyetleri tamamlanacaktır.

Bu kapsamda gerçekleştirilen farkındalık artırma toplantılarının ilki Sincan’da gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Uzmanları, Sincan İlçe Meb yöneticileri, Sincan Ram Müdürü, Türk-Eğitim Sen yönetimi, Eğitim-Bir Sen yönetimi, çok sayıda akademisyen ve öğretmen katıldı.

PROJE SÜRESİ 1,5 YIL

Toplantının açılış konuşmasını yapan Akademisyenler Birliği Derneği Projeler Koordinatörü Gazi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Tayfun Fındık, derneğin daha önce yapmış olduğu ve hali hazırda yürüttüğü projelerden bahsederek birçok alanda Türkiye’nin gelişimi için nasıl mücadele ettiklerini anlattı. Bu projenin bir buçuk sene süreceğinin altını çizen Fındık, katılımcı yöneticilere ülkenin geleceği için yaptığı fedakarlıklardan dolayı teşekkür etti.

YÖNETİCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Toplantı’da konuşan Dr. Ufuk ÖZKUBAT, “Öğrenme güçlüğü özellikle ilkokul sınıf öğretmenlerimiz için oldukça önemli bir konudur. Öğrencilerimiz öğrenme güçlüğü türlerinden birine veya birkaçına sahip olabilir. Strateji uygulamalarını bilmek durumundayız. Katılan kıymetli öğretmenlerime ve yöneticilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Özkubat çeşitli hikayeler anlatarak katılımcılardan analoji yapmasını istedi. Anlatılan hikayelerde yöneticileri hikayelerdeki yönetici pozisyonundaki kişileri tanıdılar ve kendilerine benzettiler. Dolayısıyla sorumluluklarının daha fazla farkına vardılar.

Yöneticilere öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin yaşadıkları zorluklar hakkında detaylı bilgiler verildi. Yöneticilerin ne gibi noktalarda yardımda bulunarak bu çocuklara faydalı olabilecekleri aktarıldı.

EL KİTAPÇIĞI DAĞITILDI

Proje kapsamında üretilen öğrenme güçlüğü el rehberi katılımcılara dağıtıldı. Kitapçık öğrenme güçlüğü türleri hakkında detaylı bilgilendirme içeriyor. Kitapçığın Özgül Öğrenme Güçlüğü’nün her safhasında yararlı olacağı belirtildi.

Herogrencionemlidir.com adresinden seminerdeki sunumlara, fotoğraflara ve videolara erişilebileceği katılımcılara gösterildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR