03 Haziran 2024 Pazartesi

El emeği ürünler vatandaşın beğenisine sunuldu

El emeği ürünler vatandaşın beğenisine sunuldu

Isparta

HABER/Gizem SARIKAYA- Isparta Halk Eğitim Merkezi el sanatları sergisi Zafer Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde açıldı. 
Açılan el sanatları sergisine Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Şimşek, Usta Öğretici Zübeyde Güngör, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

Müdür Yardımcısı Şimşek, halk eğitim merkezi olarak gelen talep ve istekler doğrultusunda kursların açıldığını söyledi. Bu dönem ortalama 300 kurs açıldığını belirten Müdür Yardımcısı Şimşek, kursiyerlerimiz çok güzel işler çıkarmış diyerek; “Mahalle muhtarlarımızın ilgi ve talepleri doğrultusunda bize geldikleri zaman kursları açıyoruz, onlara yardımcı oluyoruz. Mahallelerimizin aşağı yukarı hepsine yetişmeye, kurslar açmaya çalışıyoruz. Burada da giyim ve kırkyama üzerine bir sergi açtık. Kursumuz, sonuna geldi. Sağ olsun kurs öğretmenimiz, kursiyerlerle beraber güzel bir sergi açtı. Sergimizi gezmek için bugün buraya geldik. Gayet güzel işler çıkarmışlar. Son derece başarılı işler çıkarmışlar. Biz çok mutlu olduk. Kursiyer arkadaşlarımızın da memnuniyetini yüzlerinden görmekteyiz. Bu bizi ayrıca mutlu ediyor. Bundan sonra da talep ettikleri müddetçe Halk Eğitim Merkezi olarak her zaman vatandaşımızın, arkadaşlarımızın yanındayız. Kurslar açmaya devam edeceğiz inşallah. Kurslarımız Talep edilen mahallelerin çoğunda var. Aşağı yukarı 300’e yakın kursumuz var şu anda tabi çoğu da artık tamamlandığı için kapanma pozisyonuna geldi. Bu dönem bizim kurslarımızın sergi dönemi artık. Günde ortalama 2 sergimizi sürekli ziyaret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olan Zübeyde Güngör, 3 gün sürecek olan sergiye, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz diyerek açıklamada bulundu. Sergilenen ürünlerin aynı zamanda satışa da sunulduğunu ifade eden Güngör, açıklamasında; “Daha çok Hanımlarımızla giyim, kırkyama, ev tekstili kurslarımız oldu. Eylül’de başladı, Haziran’da bitti. Sergilenen ürünler, aynı zamanda satışa da sunuluyor. Hanımlar, bu şekilde ev ekonomisine katkı da sağlıyor. Hem güzel vakit geçiriyorlar, sinirden stresten uzaklaşıyorlar. Faydalı bir şeyler üretmek hepimizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. 
Halk eğitim merkezi Kursiyeri Emine Özkan, ikinci el kumaşları geri dönüştürdüklerini ve çok amaçlı ürünler ürettikleri söyleyerek; “İkinci el kumaşlarımızı geri dönüştürerek, güzel ürünler ürettik. Burada çok amaçlı şeyler yapıyoruz. Mefruşat, bebek battaniyeleri, kıyafet gibi çok güzel şeyler yaptık. Seneye tekrar, kursumuza katılmak istiyorum. Herkesi sergimize bekleriz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Fatih mahallesi sakini

21 Mayıs 2024 Salı 18:48

Zübeyde hoca bu konuda başarılı bir usta öğretici, önümüzdeki yılda açılırsa mahalledeki kadınlar için yararlı olur.

Ayşe hanım

21 Mayıs 2024 Salı 17:10

çok güzel bir sergi, mutlaka gezilmesi lazım.

Vatandaş

21 Mayıs 2024 Salı 16:49

ÇOK BAŞARILI BİR KURS. zÜBEYDE HOCA VE KURSİYERLERİNİ TEBRİK EDERİZ,

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR