23 Mayıs 2024 Perşembe

Bu işin kaymağını başkası yiyor

Bu işin kaymağını başkası yiyor

Isparta

Isparta’da gül ürünleri üretimi ve satışı yapan 27 yaşındaki Bahri Koçyiğit, yerel firma olarak ürettikleri gül ürünlerini dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 40’ının Isparta’da yapıldığını ama yurt dışında yabancı firmaların bu işten para kazandığını dile getiren Koçyiğit, açıklamasında; “Bu işe başlayalı 4 ay oluyor. Piyasada çok yeniyiz ancak bu benim çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bir durumdu. Tamamen organik bir şekilde üretilen gülün bütün dünyaya Isparta’dan gitmesini istiyoruz. Böyle bir vizyonumuz var. 5 sene içinde de tamamen organik üretim yaparak, kendi ürettiğimizi tarladan tüketiciye kadar sunmayı hedefliyoruz. Aslen Erzurumluyum ama 40 günlük bebekken Isparta’ya geldim. Buranın havasını soludum. Kendime Ispartalıyım diyebilirim.  Daha çok online satış yaparak ilerliyoruz. Çok yakında da çok farklı ülkelere ihracatımız başlayacak. Şu anda çok yakında bir Dubai görüşmemiz var. Uygun partnerlerle dünya üzerinde farklı noktalarda satışa gireceğiz. Önemli bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bizim bu yola çıkmamızdaki en büyük neden Isparta gülünün yağını hammadde olarak başka firmalar alıyor. Bu tamamen Isparta’ya ait, ki dünya gül yağı üretiminin yüzde 40’ını biz yapıyoruz ama Isparta’nın yerel bir markasını yurtdışında görmek çok mümkün değil. Bizim amacımız Isparta’nın gerçek kalitesini ortaya çıkarmak ve bunu dünya üzerinde tanıtmak. Dünya gül yağı üretiminin yüzde 40’ını biz yapıyoruz, kaymağını başkası yiyor. Bu olmaması gereken bir şey. Bizim amacımız da bu; yerel üretim, yerel üretimi dünyaya tanıtmak. Biz bu mottoyla yola çıktık ve bu şekilde ilerliyoruz. En uygun şekilde yereli kalkındırmak ve bunu dünyaya tanıtmak. Geleneksel üretimi en kaliteli şekilde devam ettirmek istiyoruz. Ürünlerimiz tamamen doğallık üzerine kurulu ve buna çok dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

oskartalı

13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:16

hersektöre yahudi el attığı için,devlet eliyle ancak marka oluşturulabilir.Şahısların gücü yetmez...

Ah be

13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:26

ıspartadan gül yerine esnaf ihracı yapmamız lazım esnaflardan kurtulmuş oluruz sonunda

VATANDAŞ

13 Mayıs 2024 Pazartesi 00:21

ISPARTA ENTERESAN BİR MEMLEKET YABANCI OLARAK HIZMET ETTIM KOZMETIK SEKTÖRÜNE BIR SÜRÜ KATKI SAGLADIM ISPARTALI DEGİLİM DIYE NASIL BENI BERTARAF EDELIM DIYE YARIŞ ATTILAR BENIM ISPARTADAN BIR UMUDUM KALMADI DERLERDI ISPARTADAN BIR CACIK OLMAZ BEN NIYE ÖYLE DEDIKLERINDE KIZARDIM AMA GERCEKTEN ÖYLE OLMAZ YANI BAKIŞ AÇINIZI DEGIŞIN YANI BİRİNİN İLLA ISPARTALI OLMASINA GEREK YOK DOGRU DÜRÜST SE NERELI OLURSA OLSUN HA BİRİNE BIR YAKISTIRMA YAPARKEN INSAN ÖNCE KENDINE VE CEVRESINE BAKAR .

HERKES DOĞAL

12 Mayıs 2024 Pazar 22:52

DOĞALLIĞA DİKKAT EDİLMEZ. DOĞAL OLDUĞUN İSPATLANIR. HER DOĞALIM DİYENE İNANMAMAK LAZIM

capacity man

12 Mayıs 2024 Pazar 19:48

Bagsettiğin iş için vizyon, kapasite ve sermaye gerekiyor. Bunlar varsa çok kolay, yoksa imkansız ortası olmayan bir durum. Başkalarının kaymağini yediği bir pastada bir parça olmak yerine yeni pasta yapmanızı tavsiye ederim. Nasıl mı onuda söyliyim; yeni ürünler geliştirin. ama jel gül suyu gibi saçma bişeyler olmamalı tabiki.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR