30 Nisan 2024 Salı

BAKA'NIN YENİ GENEL SEKRETERİ GÖREVE BAŞLADI

BAKA'NIN YENİ GENEL SEKRETERİ GÖREVE BAŞLADI

Isparta

 

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri MehmetSırrı Özen, görevine başladı ve ilk olarak ‘ekip arkadaşlarım’ diye hitapettiği BAKA’nın personeliyle tanışma toplantısı düzenledi.

 

Merkezi Isparta’da bulunan Antalya ve Burdur illerini dekapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Genel Sekreterlik görevineatanan Mehmet Sırrı Özen, bugün görevine başladı. İlk toplantısını BAKA’nınçalışanlarıyla gerçekleştiren ve ekip arkadaşlarıyla tanışan Mehmet Sırrı Özen,“10 yıldan fazla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) çeşitliprogramlarında, sürdürülebilir kalkınmayla ilgili bilgi ve programında görevaldım. ABD’de uluslararası kamu politikaları konusunda yüksek lisans yaptım.Avrupa Komisyonu’nun desteklediği ABİGEM’de, Birleşmiş Milletler Gıda ve TarımÖrgütü FAO’nun iklim değişikliği programında da çalıştım şimdi de buradayım”diye konuştu.

 

AJANSLAR THİNK-TANK EKİBİ GİBİ OLMALI

 

BAKA’nın kurucu Genel Sekreteri Tuncay Engin’e kalkınmaajansını belli bir seviyeye getirdiği için teşekkür eden Mehmet Sırrı Özen,strateji ile ekip çalışmasına büyük önem verdiğini belirtti. BAKA GenelSekreteri Özen, şöyle devam etti:

 

“Ajanslar, bölgenin birer think-tank (düşünce kuruluşları)ekibi, bilgi üreten bilgiyi işleyen kuruluşlar olmalı. Çoğu zaman bilgiyiüreten kuruluşlar finansal zorluklardan dolayı o bilgiyi hayata geçiremiyorlar.Bu konuda aktif olacağız. Sadece hizmet değil üç şehrimiz Antalya, Isparta veBurdur’un da önceliklerini de göz önünde bulundurarak çeşitli pilot projelergerçekleştireceğiz. Daha aktif çalışacağız, bilgi üreteceğiz, beyinfırtınasıyla stratejik öncelikleri belirleyeceğiz. Stratejik düşünüp iyi işleriöne çıkartacağız. Başarılı küçük bütçeli bir projenin etkisi çoktur,biz onuyakalamaya çalışacağız. Hibe programlarında neyi desteklediğimiz çok önemli,proje kalitesine çok çok önem veriyorum ve bu konuda hassas olacağız. Kurumsaldevamlılık esastır. Her zaman için ekip çalışmasına inanıyorum, herhangi birişte beni bir sonraki arkadaş olarak görebilirsiniz bizzat katılırım vemutluluk duyarım. Başarılı olursak hepimizin başarısıdır.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR