30 Nisan 2024 Salı

DEV İHALEYİ ISPARTA FİRMASI ALDI

DEV İHALEYİ ISPARTA FİRMASI ALDI

Isparta

 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi projesiyle birlikte Burdur yeni bir üne daha kavuşacak ve sporun ve sporcu eğitiminin de baş şehri haline gelecek dev bir projeye imza attı.

Bölgenin en büyük spor kompleksini İstiklal Yerleşkesinde hayata geçirecek olan MAKÜ, Burdur’a büyük bir ivme kazandıracak Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi projesini düzenlenen toplantı ile basına tanıttı.

Burdur Valisi Şerif YILMAZ, Burdur Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Burdur Emniyet Müdürü Saim AKPINAR, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, Rektör danışmanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Yüklenici Firma olan Metro Mühendislik Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ÖZAYDIN’ın da yer aldığı Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezinin proje tanıtım ve imza toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.


16 Ayda Bitecek

Konuşmaların ardından 16 ayda bitmesi planlanan Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi projesinin imza törenine geçildi. Merkezinin tanıtım ve imza töreni çekilen toplu fotoğraf ve yenen öğle yemeği ile son buldu. Toplam 41.824 metrekarelik kapalı alana sahip olan Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi, Spor kompleksi ile sporcu eğitimi ve kamp merkezi olarak iki tesisten oluşuyor.


Onlarca branş bu projede olacak

Spor kompleksinde basketbol, voleybol ve hentbol antrenman salonları, ata sporumuz yağlı güreş başta olmak üzere çeşitli disiplinlerde güreş salonları, masa tenisi, step aerobik, atletizm ve jimnastik, serbest jimnastik, badmington, uzak doğu sporları, halk oyunları ve kondisyon salonu yer alıyor. İçerisinde efor test ünitesi, fizik tedavi, hidroterapi ve sporcu beslenme analiz birimlerinin yer aldığı Spor Sağlık Merkezi de bu kompleksin bünyesinde hizmet verecek.


Spor ve sporcunun merkezi bu proje

Kompleks içerisinde Spor Bilimleri Fakültesinin eğitim ve öğretimine katkı koyacak çok sayıda derslik, konferans salonu ve ofislerin de bulunduğu 10 bin izleyici kapasiteli bir stadyum yer alacak. Olimpik özelliklerde inşa edilecek olan stadyum atletizmden futbola kadar çok sayıda ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek. Bu spor kompleksine ilerleyen yıllarda motor sporları ile dağ bisikleti pistlerinin de eklenmesi hedeflenmekte.

Dev projenin lüks odeli de olacak

Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi adını taşıyan ikinci ünite ise sporcuların müsabaka öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirebilmeleri için gerekli her türlü konforu sağlayacak donanımlara sahip özel bir tesis de yer alıyor.  Bu tesiste sporcuların en iyi şartlarda misafir edileceği 8’i süit, 92’si standart olmak üzere 100 odalı muhteşem bir otel yükselecek. Kapalı ve yarı olimpik yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, masaj odaları, buhar odası, fitness salonu ile çok amaçlı seminer ve toplantı odalarına sahip olan bu otel havuzlu bahçesi, gezilebilir terasları, restoran ve dinlenme alanlarıyla gerçek manada 5 yıldızlı bir kamp merkezi olarak inşa edilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mert

13 Temmuz 2017 Perşembe 21:22

Nedense Makü'de ihale alıpta batmadan giden mütahit yok gibi birşey. Umarım bu sefer batmadan işi tamamlarlar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR