30 Nisan 2024 Salı

GÖLTAŞ’IN YATIRIMINA ÖDÜL

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve ortakları, Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı (MidSEFF) kapsamında finanse edilen” en iyi yenilenebilir enerji” ve “enerji verimliliği” projelerini ödüllendirdi.

Isparta

Dün saat 14:30 ‘da İstanbul Hilton İstanbul Bosphorus Otel‘de gerçekleştirilen ödül töreninde;  Göltaş Çimento A.Ş.‘de “Atık Isıdan Elektrik Enerjisi Üretimi” yatırımıile ilgili ödül aldı.

İŞTE ÖDÜL ALAN DEV YATIRIM

“Göltaş Çimento A.Ş. tarafından gerçekleştirilen, elektrikenerjisi maliyetlerinde tasarruf sağlamak amacıyla üretim prosesinden çıkanatık ısıların değerlendirilmesi için 12 MW gücünde, toplam elektrik enerjisitüketimlerinin %21 ini karşılayacak ve iç tüketimden sonra 8,9 MW elektrik enerjisi üretecek olan  “Atık Isıdan Elektrik Enerjisi Üretimi”yatırımı, projenin finansmanını sağlayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türkiye Orta ÖlçekliSürdürülebilir Enerji Finansman Programı (MidSEFF) tarafından Türkiye’definanse edilen “En Yüksek Enerji Tasarrufu Sağlayan Proje” olarak seçilmiş veAvrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından ödüle layık görülmüştür. WHR projesiile geri kazanılan enerji 15.000 konutun ihtiyacına karşılık gelmektedir.

Göltaş Çimento A.Ş. aynı dönemde üretim maliyetini düşürmekve çimento üretiminde ton başına tüketilen enerji miktarını azaltmak üzere 230ton/saat kapasiteli 5. Çimento değirmeni yatırımını tamamlamış ve bunun yanısıra çevresel duyarlılığın gereği olarak toz emisyonlarını 10 mg/Nm³ düzeyininaltına çekmek üzere  4 adet torbalı  filtre yatırımı gerçekleştirmiştir.”

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR