29 Nisan 2024 Pazartesi

AK PARTİ REDD ETTİ KADİR DAL EVET

Belediye binası önüne yapılacak yeraltı katlı otopark için imar değişikliği yapılması ve 4.5 milyon TL borçlanma yetkisi meclisten MHP'li üyelerin desteğiyle geçti.

Isparta

Belediye binası önüne yapılacak yeraltı katlı otopark için imar değişikliği yapılması ve 4.5 milyon TL borçlanma yetkisi meclisten MHP'li üyelerin desteğiyle geçti. Projeye karşı çıkan AK Parti Grubu, Kadir Dal dışında 'ret' oyu kullandı. Belediye'nin Prof. Dr. Hasan Gürbüz Parkı'nı yeraltı katlı otopark olarak değerlendirmek için meclisten imar planı tadilatı ve 4.5 milyon TL'lik borçlanma yetkisi  istemesi AK Parti grubunu böldü. AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal, parti grubunun tamamının 'ret' oyuna karşılık, Belediye Başkanı Günaydın'ın talebine MHP'lilerle birlikte 'evet' oyu kullandı. AK Parti'li Üye
Mimar Kadir Özkan, bu duruma 'ne yapıyorsun Kadir Abi' diye sesli bir şekilde tepki göstermesi meclis gündemine damgasını vurdu.

 AK Partili Belediye Melis Üyesi Mimar Kadir Özkan, Belediye hizmet binası önüne yapılacak yeraltı katlı otoparkın uygun olmadığını söyledi. Otopark projeleri konusunda destek verdiklerinin altını çizen
Özkan, "Bu dönem siz otopark konusuna çok ağırlık veriyorsunuz ve biz sizin daima yanınızdayız. Hasan Gürbüz Parkı’nın yerine ve meyil noktasına baktığımız zaman buradaki 70 araçtan 210 araca tekamül ediyor. Rampayla indiğiniz zaman yüzde 10 eğim hesap ettiğiniz zaman minimum 30 metre olması lazım. Isparta’da yeşil doku hakkında çok hassassınız. Bu park Ispartalının nefes aldığı bir bahçe. Burası bir merkez. Buradaki otoparkı belediye binasını dikkate alırsak, belediye binasıyla ilgili ileriki zamanlarda bir düşünceniz olduğu zaman belediye otoparkıyla buraya yapılacak otoparkın birleştirilmesi gerekebilir. Mevcut Halı Sarayı’nın altındaki otoparkla birlikte bu otoparkın da aynı kot ve hizada çözülmesini ve bunun asfalt kotundan faydalanılarak birlikte bağlantı yapılması, 70 değil 110 araç olmasını teklif ediyoruz. Benim gözümden baktığımda bu proje çalışmıyor. Az önce Belediye Meclisi’nden geçirdiğimiz Uysal Lokantası’nın arkasında katlı otoparkımız var. Buraya yapacağımızı yatırımı oralara yapalım. Buraya yapacağımız yatırımı grup olarak kabul etmiyoruz. İlerleyen dönemde ihtiyaç olursa o zaman burayı değerlendirelim" diye konuştu. Belediye Başkanı Günaydın da yer üstünde hiç araç bırakmayacak şekilde bir planlama yaptıklarının altını çizdi. Bölgede otoparka ihtiyaç olduğunu kaydeden Günaydın, "Otoparklarda meyil yüzde 16’ya kadar verilebiliyor. Burada bir sıkıntımız yok. havalandırma vs tesisatları rahatlıkla yapılabiliyor. Yeşil alan konusunda çok hassasız. Orası 2 katlı. Asansör boşluğu var ama yapılmamış. Üstünde izolasyon bozulmuş. Ondan dolayı biz orayı söküyoruz. Bir yandan tadilat projesi çiziyoruz. Girişi kapatabiliriz. Arkadan girilebilir. Yeniden havalandırma ve aydınlatma projeleri çiziliyor. Çıplak hale getirildikten sonra yeniden restore edilecek.

Şimdi neden atıl? Akıyor, kokuyor. Alışveriş merkezini boşaltıyoruz. Bu tarihten sonra otopark sorunu çözülmüş olacak" dedi. AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal da Hasan Gürbüz Parkı'na yapılacak otoparkın Belediye hizmet binası ile bütün ele alınmasını teklif etti. Dal, "Kunduracılar Sitesi ile 113. Cadde’deki yerler bizim için mali açıdan daha uygun olur. Otopark için borçlanalım yine çünkü Isparta’nın ihtiyacı. Burayı da belediyeyle bütün değerlendirirsek daha iyi olur" diye konuştu.

Otopark projelerinin borçlanmayla karşılanacağını belirten Başkan Günyadın, "Belki kendi bütçemizle yaptığımız otoparklar olabilir. Ama her biri için İller Bankası kararı alacağız" dedi. Daha sonra yapılan oylamada imar tadilatı ve borçlanma yetkisi verilmesi talebi oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti grubu başkanlık makamının talebini ve İmar Komisyonu'nun kararına ret oyu kullandı. Ancak Grup Sözcüsü Kadir Dal'ın 'evet' oyu kullanması dikkat çekti. AK Partili Üye Özkan'ın bu durum karşısında 'ne yapıyorsun Kadir abi' diye sesli bir şekilde tepki göstermesi meclise damgasını vurdu.

Akdeniz

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ali tunçbilek

09 Haziran 2014 Pazartesi 10:37

haberde eksiklik var akparti olarak çoğunlukla evet verdik belediyeden oylama görüntülerine bakabilirsiniz

ak partili.

07 Haziran 2014 Cumartesi 20:29

kadir dal doğruyu yapmış.Tebrik ederim.otopark ihtiyacı var adamlar yapılmasın diye uğraşıyor.Birtek işi bilen kadir dal var demekki.gerisini at gitsin.

agresif kadirrr

07 Haziran 2014 Cumartesi 16:56

kadir dal akıllı adam ve gerçekten ılımlı ve adam gibi meclis çalışmaları yapıyor.kadir özkan kameralara oynuyor agresif ve herşeye muhalif daha dünkü akp li boy var başka bişey yok

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR