29 Nisan 2024 Pazartesi

ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN (VİDEO HABER)

ISPARTA'nın Atabey İlçesi'ne bağlı Kapıcak Köyü'nde şiddetli yağış nedeniyle sel felaketi meydana geldi. Köyde 150 küçükbaş hayvan telef olurken, yollar ve tarım arazileri büyük hasar gördü.

Isparta

Atabey'e bağlı Kapıcak Köyü'nde aralıksız 2 saat süren dolu ile kuvvetli yağış nedeniyle sel felaketi meydana geldi. Dağ eteklerinden gelen sel suları köydeki yollara zarar verdi. Tarım arazileri büyük hasar görürken 150 küçükbaş hayvan ise telef oldu. Kuvvetli sel suyu büyük bir kaya parçasını sürükleyerek köye kadar getirdi. Sel sonrası elektrik, su ve telefonlar kesildi. Olay yerine İl Afet ve Acil Durum ile UMKE ekipleri sevk edildi.

Kapıcak Köyü Muhtarı Yaşar Özkan, yıllar öncede böyle bir felaket ile karşı karşıya kaldıklarını ancak bu sel felaketinin daha büyük hasara yol açtığını söyledi. Özkan; "Birden dolu ile karışık aşırı yağmur başladı. O anda dışarıya çıkamadık. Köyümüzün tüm hayvanları o sırada dere yatağındaydı. Sel nedeniyle 150 kadar küçükbaş hayvanımız telef oldu. Yollardaki parke taşları falan söküldü" diye konuştu.

Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy ise, dağ eteğinden üç ayrı koldan köye sel suyu geldi. Çok şükür can kaybımız yok. Çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu. Allah beterinden saklasın" dedi. 

KÖY CAMİİNDEN ANONS YAPILDI

Yaklaşık 80 evin bulunduğu ve 300 kişinin yaşadığı Kapıcak Köyü'nde sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları başlarken köy camiinden anons yapıldı. Köyde tüm komşuların birbirlerini kontrol etmesi istenildi

BOMBA 32 Yİ  TAKİP EDİN HABERDEN ÖNCE SİZİN HABERİNİZ OLSUN  7/24 ISPARTA'NIN TEK ANLIK HABER SİTESİ . 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR