29 Nisan 2024 Pazartesi

Atatürk’e Vefa Valizi sergisine katıldılar

Atatürk’e Vefa Valizi sergisine katıldılar

Isparta

Türkiye genelinde 340 okuldan 20 bin öğrencinin “Atatürk ve Atatürk sevgisi” konusuyla hazırladığı portre, mektup, üç boyutlu yazıcıyla yapılan eserler, tablolar, geleneksel el sanatları eserlerinin yer aldığı “Atatürk’e Vefa Valizi” sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa aslen Ispartalı olan Şırnak Uludere’de Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Öğretmen Derya Gül Arıduru’da öğrencileri tarafından hazırlanan projeler ile açılışta bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Fuaye Alanı’nda düzenlenen sergide Isparta Yalvaçlı olan şuanda da Şırnak Uludere’de Müdür Yardımcılığı görevinde olan hemşehrimiz uluslararası bir projede Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bir araya gelerek projelerini temsil ettiler.

Arıduru proje ile ilgili olarak açıklamasında; “Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesine olan minnetimizi göstermek üzere, Türk Milli Eğitim kanun, yasa, yönetmelik ve eğitim programlarında yer alan Atatürk ile ilgili etkinliklerde 3-17 yaş arası öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve farkındalık yaratmak olan Milli Eğitim Bakanlığımız bünyesinde ulusal olarak yürütülen ‘’Atatürk’e Vefa Valizi’’ projesinin sergi açılışı; Bakanımız Yusuf Tekin, ATO Başkanı Gürsel Baran, Etiyopya Büyükelçimiz Berk Baran ve Temel Eğitim Genel Müdürümüz Ebubekir Siddik Savaşçı, Destek Hizmetleri Genel Müdürümüz Ömür Fatih Karakullukçu teşrif ve katılımlarıyla Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu Fuaye Alanı’nda yapıldı” dedi.

81 ilden Ankara’ya davet edilen 1000 öğretmen, 20 bin öğrencinin katıldığı projeye Şırnak ili adına katılım sağlayan Derya Gül Arıduru ve öğrenciler ile eğitimciler sergilenen eserleri incelemek ve okullarının eserlerini temsil etmek üzere Ankara’da hazır bulundular.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Velinimet

25 Mart 2024 Pazartesi 13:50

Derya hocam disiplini ve görev mefhumu ile örnek bir öğretmendir.Umarım hep öyle kalacaktır. Kendisine başarılarının devamını diliyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR