28 Nisan 2024 Pazar

Dinar Ispartaya bağlandı

Bakanlar Kurulu, Dinar Orman İşletme Müdürlüğü’ne tekrar Isparta’ya bağladı.

Isparta

Bakanlar Kurulu, Dinar Orman İşletme Müdürlüğü’ne tekrar Isparta’ya bağladı. Karar

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. 19 Haziran 2012’de Eskişehir’e bağlanan Dinar Orman İşletme Müdürlüğü, geri geldi. Bakanlar Kurulu, Dinar’ı tekrar Orman ve Su İşleri Bakanlığı kararı ışığında Isparta’ya bağladı.

 

SANDIKLI VE DAZKIRI ESKİŞEHİR’DE KALDI

Öte yandan 2012’de Isparta’nın sorumluluk sahasından alınan Sandıklı ve Dazkırı yine Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü muhafazasında kalacak.

 

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Bakanlar Kurulu, Dinar Orman İşletme Müdürlüğü’nün tekrar Isparta’ya bağlanmasına karar verdi. Karar Resmî Gazete’nin 20 Mayıs 2014 Salı gün ve 29005 sayılı yayınında açıklandı.

Orman ve İşleri Bakanlığı, 8 Mayıs 2014 tarih ve 54 sayılı yazı ile Dinar’ın Isparta Bölge Müdürlüğü’ne bağlanmasını talep etmişti.

 

NE OLMUŞTU?

 

19 Haziran 2012’de Isparta Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yer alan Afyonkarahisar’a bağlı Dinar, Dazkırı ve Sandıklı, Eskişehir’e bağlanmıştı. Öte yandan Dazkırı ve Sandıklı yine Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasında yer alacak.

 

1 MİLYON 522 BİN HEKTAR ORMAN

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, 1 Milyon 522 Bin Hektar alanı kontrol ediyor, yönetiyor, koruyor. Bölge, Isparta ve Burdur’un tamamından sorumlu durumda… Bu korunan alan toplamı Dinar İşletme Müdürlüğü’nün de katılımıyla yükseldi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR