29 Nisan 2024 Pazartesi

HALK RAHAT BİR NEFES ALDI!

​Isparta’nın Uluborlu ve Senirkent İlçelerine yapılması planlanan Devlet Hastanelerinin ihaleleri tamamlandı.

Isparta

Isparta’nın Uluborlu ve Senirkent İlçelerine yapılması planlanan Devlet Hastanelerinin ihaleleri tamamlandı. Bu sayede Senirkent halkı da rahat bir nefes almış oldu. Nedeni ise hastanenin sadece Uluborlu'ya yapılacak iddiasının gün yüzüne çıkmış olmasıydı.
 
AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç'in yoğun çabası sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan ödenek çıktı. Bununla birlikte her iki ilçeye de ayrı ayrı devlet hastanesi yapılacak.

Ayrı ayrı hastanenin verimli olmayacağı ve istenilen kapasite ve teknik donanımda olmayacağını gündeme gelmesinin ardından Senirkentli Mahalli İdareciler duruma tepki göstermişti. Bunun üzerine devreye giren AK Parti Isparta Milletvekilleri ve Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karakaya sorunu çözdü. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Sağlık İl Müdürü Dr. Karakaya: "İki ilçemize de ayrı ayrı hastaneler yapılacak. Sağolsunlar Milletvekillerimiz Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç bize bu konuda büyük yardımcı oldular.

İlçelerimize hastane yapımı için 12 Mayıs tarihinde ihaleyi gerçekleştirdik. Şu anda ihale komisyonu evrakları inceliyor. Yasal süreler içerisinde sonucu açıklayacağız. Uluborlu ve Senirkent'e modern birer hastaneye kavuşacaklar" dedi.

EĞİRDİR PROJE AŞAMASINDA

Isparta’nın Eğirdir ilçesiyle de ilgili konuşan Mehmet Karakaya: "Eğirdir'de sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanacak. 75+25 yataklı hastanemizin de yapımı proje aşamasında. Bakanlıktan onay bekliyoruz. Yine Keçiborlu ve Sütçüler ilçelerimizin de mevcut hastane ve lojmanları bakıma girecek." Dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ae

29 Temmuz 2014 Salı 17:33

halkın rahat bir nefes falan aldığı yok senirkent devlet hastanesi senelerdir olduğu gibi hala yetersiz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR