29 Nisan 2024 Pazartesi

Isparta, tamamlayıcı tıpbın merkezi oluyor

Kırık-çıkıkçı, kupa çekme, bitkisel tedavi gibi geleneksel tedavi yöntemleri bilimin ışığı ile tedavi yöntemi haline geliyor.

Isparta

Sağlık Bakanlığı'na yetki için başvuran SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Isparta'yı bu alanda eğitim ve uygulama merkezi yapmayı he Halk arasında 'koca karı ilaçları' olarak bilinen geleneksel tedavi yöntemleri Sağlık Bakanlığı'nın da gündemine girdi. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik kapsamında 14 başlıkta

tamamlayıcı tıp yöntemlerinin hastalıkların tedavisinde kullanılmasına izin verildi. Hızlı davranan SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, tamamlayıcı tıp uygulayacak hekimlerin eğitimine talip oldu. Bu alanda ilk eğitim geçtiğimiz hafta sonunda Ankara'da homeopati dalında yapıldı.  Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi'ndeki görevinden istifa ederek SDÜ'ye geçen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sedat Yıldız, tamamlayıcı tıp alanında iddialı olduklarını söyledi. Isparta'nın merkezi olabileceğini belirten Yıldız, şu açıklamalarda bulundu:

14 BAŞLIĞIN 10'U ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

 "Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile devam eden tamamlayıcı tıpla ilgili çalışmalarımızı üniversite bünyesine entegre ediyoruz. Bununla ilgili bizi motive eden Sağlık Bakanlığı'nın yönetmeliği. Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili ciddi bir yönetmelik hazırlıyor. Yönetmelik kapsamında başlangıçta 14 başlık olmak üzere tamamlayıcı tıp adı altında geçen birçok başlık düzenleme altına alınacak. Ve bu uygulamaların üniversiteler bünyesinde yapılması isteniyor. Bu amlamda hem suistimali önlenmiş olacak hem de bilimsel araştırmalar yapılmış olacak. YBEM olarak 14 başlığın 10'u ile ilgili çalışma yapıyoruz. Birisi geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da eğitimini düzenlediğimiz Homeopati yöntemi. Biz de üniversite olarak bakanlığa başvurumuzu yapacağız. Isparta çok büyük bir merkez olacak.

BEL FITIĞINA ELLE OMURGA TEDAVİSİ

 Aslında yüzlerce başlık var. 14'ünün seçilmesi bilimsellikle ilgili. İkinci bir sebep ülkemizin ihtiyaç durumu. Bitkilerle tedavi, kırıkçı-çıkıkçılar. Hep iyileşenlerin hikayeleri dinleniyor. Bununla ilgili yapılan tedaviler. Kupa tedavisi gibi yaygın tedaviler. Bel ile ilgili problemlerde normal uygulamalar ilaç tedavi, fizik tedavi ya da cerrahi. Bazı hastalar bu tedavilerden fayda görmüyor. Mesela elle omurga tedavisi. ABD'de 3 büyük sağlık tedavisi. Omurga üzerine yapılan tedaviler bel ağrılarında etkili.

SAĞLIK TURİZMİ HEDEFİ

Öncelikle bu projenin eğitim anlamında getirisi olacak. Bu eğitimler Isparta'da gerçekleştirilecek.  İkincisi uygulama anlamındı. Burayı uygulama merkezi haline getirmek istiyoruz. O zaman sağlık turizmi merkezi haline gelecektir. Dünyada birçok dernekle iletişim halindeyiz, onlarla birlikte çalışmaları yürütüyoruz. Sene sonunda büyük bir toplantı planlıyoruz. Ortadoğu, Doğu Akdeniz ülkelerine yönelik bir toplantı olacak. Cİddi bir katılım olacak."

Homeopati Nedir: Yaklaşık 200 yıldan beri Avrupa, Amerika ve Hindistan’da yaygın olarak uygulanan bu Doğal Tıp ( veya Alternatif Tıp) yöntemi insanı bir bütün olarak ele alır ve asil olarak semptomlardan ziyade insanı tedavi etmeyi amaçlar. Homeopatik tedavide, doğanın değişik alanlarından seyreltilerek elde edilen ilaçlar, kişinin kendi kendini doğal bir şekilde iyileştirmesi için vücuda ivme verir. Bu tedavi şeklinin etkili bir yöntem olduğu sağlıklı insan üzerinde binlerce kez ispatlanmış olup bilimsel bir sistem olduğu kabul edilmiştir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR