29 Nisan 2024 Pazartesi

Rot balans fiyatlarında yüzde yüze yakın artış yaşandı

Rot balans fiyatlarında yüzde yüze yakın artış yaşandı

Isparta

HABER/Kübra Kevser KARATAŞ- Isparta’da 24 yıldır rot balans ustalığı yapan 44 yaşındaki Serkan Gülbahar, 2024 yılında fiyatlarda yüzde yüze yakın artış yaşandığını söyledi.

Sanayi Mahallesi’ndeki dükkanında ustalığını sürdüren Gülbahar, artışlara rağmen hala 2023 yılı fiyat listesini uyguladıklarını belirterek açıklamasında; “Yaşanan fiyat artışının işlerini etkilediğini belirten Gülbahar, açıklamasında; “Rot balans ücretlerinde şu an için 2023 yılının fiyat tarifesini kullanıyoruz. 2024 tarifesinde yaklaşık yüzde yüzlük bir fiyat artışı yaşandı. Artışı vatandaşa yansıtmamaya çalışıyoruz. Fiyatları dipte tutuyoruz. Böyle olmasına rağmen işlerde durgunluk yaşanıyor. Ekonomi malum, insanlar artık maddi sıkıntı yaşıyor. Vatandaş yiyecek ekmek derdine düştü. Aciliyet olmadığı sürece rot ayrı yaptırmaya gelen fazla kişi yok” şeklinde konuştu.

İŞTE FİYAT LİSTESİ;

Rot ayarı 2 teker binek: 250 lira

Rot ayarı 4 teker binek: 350 lira

Rot ayarı 2 teker pikap, minibüs(transit, transporter): 250 lira

Rot ayarı 2 teker kamyonet, midibüs( Iveco, Isuzu): 300 lira

Rot ayarı 2 teker kamyon, otobüs: 450 lira

Rot ayarı 4 teker kırkayak: 650 lira

Balans ayarı 4 teker binek: 250 lira

Balans ayarı 4 teker pikap, minibüs(transit, transporter) 2 teker: 250 lira

Balans ayarı 2 teker kamyon, otobüs: 450 lira

Balans ayarı 4 teker kırkayak: 650 lira

İSTENMEYEN KAZALARA NEDEN OLABİLİR

Serkan Gülbahar; ‘Rot balans ayarı sayesinde aracın direksiyonun çevrildiği yöne doğru hareket eder’ diyerek, yapılmadığı taktirde istenmeyen kazaların meydana gelebileceğini belirtti.

Gülbahar açıklamasında; “Rot balans ayarı sayesinde araç, direksiyonun çevrildiği yöne doğru hareket eder. Araçlarda düzenli olarak rot balans ayarlamasının yapılmasının sebebi, araç tekerlerine giden ağırlığın daimi olarak eşit miktarda yayılmasını sağlamaktır. Rot balans ayarı; aracın lastiği değiştiğinde, ön düzen değiştiğinde ve normal şartlarda da 15 Bin kilometrede 1 yaptırılması gerekir. Yaptırılmazsa direksiyon hakimiyetini etkiler. Lastiklerin düzensiz aşınmasına sebebiyet verir. Bu ayar bozuk olan araçlarda, seyir halinde ve özellikle 110-120 gibi yüksek hızlarda ilerlerken direksiyonda titremeler olur ve araç yoldan çıkacakmış gibi bir hisse kapılabilirsiniz. Rot balans ayarı bozuksa lastikler eşit bir şekilde yön değiştirmez ve bu durum arabanın sürüş esnasında savrulmasına ve yoldan çıkmasına neden olabilir. Lastiklere iletilen ağırlık eşit olmadığından lastikler yola eşit olarak kuvvet uygulamaz, bu durum sonucunda lastiklerde istenmeyen aşınmalar meydana gelebilir ve lastik ömrü kısalır. Ayrıca aracın aksam parçalarına dengesiz ağırlık yüklendiği için ömrü azalacaktır. Sürüş esnasında olası ani fren yaptığınızda araç kendini ayarın olduğu yöne doğru çeker ve bu durum istenmeyen kazalarla sonuçlanabilir” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Emreli

25 Mart 2024 Pazartesi 13:54

Gün esnafın günü.

Şoför

25 Mart 2024 Pazartesi 03:57

Ne artmadı ki

Dr Bahçeli

24 Mart 2024 Pazar 23:00

Rot balansçılat kapatılsın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR