29 Nisan 2024 Pazartesi

Türkiye'nin En Çok Konuşulan Valisi Atandı

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bir süre önce işaret ettiği yeni valiler kararnamesi ile Adana Valisi Coş, Sakarya Valiliği'ne atandı.

Isparta

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bir süre önce işaret ettiği yeni valiler kararnamesi ile Adana'da görev yapan Ispartalı Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya Valiliği'ne atandı.

VALİLER KARARNAMESİ İMZALANDI

25 Mayıs'ta imzalanması beklenen Valiler Kararnamesi'nin bugün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandığı öğrenildi. "GAVAT" KELİMESİYLE SIKÇA GÜNDEME GELMİŞTİ

10 Kasım törenlerinde bir vatandaşla tartışma sonrasında 'Gavat' dediği kameralar tarafından görüntülenen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş getirildi.

Vali Çoş Adana'daki 10 Kasım törenleri sırasında vatandaşlar tarafından protesto edilmesi üzerine öfkeyle makam aracından inmiş, 'Allah belanı versin' diyen bir vatandaş için 'O gavatı bana getirin" demişti. Vali Coş, bu sözleriyle günlerce gündemden düşmemişti.

"KAVAS DEDİM"

Vali Çoş, Atatürk Anıtı'ndaki törende yaşanan gerginlikle ilgili, "Ben gavat kelimesini kullanmam. Kavas demiş olabilirim." diye açıklama yapmıştı.

"BAŞBAKAN'IN SÖZÜ TALİMATTIR" DEMİŞTİ

Adana Tarım Fuarı’nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kız ve erkek öğrencilerin evlerde bir arada kalmasıyla ile ilgili yaptığı açıklamaya yönelik basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Coş, gençleri ve çocukları devletin koruması gerektiğini söylemişti.

Vali Hüseyin Avni Coş, “Saygıdeğer Başbakanımız konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini milletimiz temel değerleri adına açıklamıştır zaten. Hepimizin bildiği gibi anayasada gençliğin koruması devlete ait bir görevdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin, ahlaki değerlere, milletimizin gelenek ve göreneklerine uygun, milli değerlere sahip bir şekilde yetişebilmesi için devletin gerekli tedbirleri alması anayasal bir görevdir. Bu cümleden olmak üzere, vatandaşlarımızın şikayetlerinin değerlendirilmesi de dahil olarak valiliğimiz üzerine düşen her türlü görevi ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirecektir ve getirmektedir.” demişti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR