29 Nisan 2024 Pazartesi

VE DEV PROJE BAŞLIYOR

Isparta Belediyesi, yeni dönemde otopark seferberliği başlattı.

Isparta

 2009-2014 dönemini asfalt ve altyapı yoğunlukla geçiren Isparta Belediyesi, bu dönemde de trafik ve otoparklara ilişkin önemli projeleri hayata geçirecek. Belediye yönetimi ilk etapta 3 otopark projesinin yapımına aynı anda başlayacak. Bu 3 projenin tamamlanmasıyla 1400 araçlık otopark alanı oluşturulmuş olacak. Yapılan otoparkların işletmesinin Isparta Belediyesi tarafından yapılması hedefleniyor. Böylece vatandaşa otopark hizmeti ekonomik olarak sunulacak.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, seçim öncesinde verdiği sözlerin yerine getirilmesi için çalışmalara başlandığını söyledi. Akdeniz Genel Yayın Yönetmeni Soner Toros'a otopark projerini anlatan Günaydın, hemen inşaatına başlanacak durumda 3 projenin olduğunu söyledi. Mimar Sinan Caddesi- Cumhuriyet Caddesi-6 Mart-113 Cadde-Kaymakkapı bölgesinin trafik ve otopark yoğunluğunu ortadan kaldırıcı tedbirler aldıklarını kaydeden Günaydın, bu doğrultuda birçok otopark projeleri hayata geçirileceğini bildirdi. İlk etapta Sağlık Müdürlüğü arkasında kamulaştırılması tamamlanan 750 araçlık yeraltı otoparkının inşaatına başlanacağını müjdeleyen Günaydın, "burada daha öncede açıkladığımız gibi yeraltına 3 katlı, 700 araçlık otopark planlıyoruz. İnsanları için asansörler ve merdivenler olacak. Arabasını park eden rahatlıkla şehir merkezine çıkabilecek. Önümüzdeki süreçte İl Özel İdaresi mülkiyetindeki alanında kullanılması için çalışmalar yapıyoruz. Biz projemizi hazırladık eğer uygun görülürse projeye o bölgeyi de dahil edeceğiz. Sayın Valimizle görüştük daha sonradan Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının ol duğu alanın da projeye dahil edilebilme durumu var. Tabi yanındaki ticari binalar da gelecekte bu projeye dahil edilecektir. Böylece o bölgede büyük bir otopark halkımızın hizmetine sunulmuş olacak" diye konuştu.

MODERN OTOPARK:POLİPARK

  113.Cadde bölgesinde de polipark sistemi ile otopark yapılacağını anlatan Günaydın, söz konusu arsanın Belediye mülkiyetine kazandırılması için çalışmalara başlandığını söyledi. Polipark sistemi ile modern bir otopark yapacaklarını kaydeden Günaydın, kapasitenin 450 olacağını bildirdi.

 

BELEDİYE ÖNÜNDE YERALTI OTOPARKI

  Belediye Başkanı Günaydın, hemen başlayacak 3.otopark projesinin de Prof. Dr. Hasan Gürbüz Çay Bahçesi altında gerçekleştirileceğini açıkladı. Belediye hizmet binası önünden parkın bitimine kadar olan alanda yeraltına 3 katlı otopark yapacaklarını duyuran Günaydın, "bu projeyle ilgili hiçbir engelimiz yok. Şu an zemin etütleri alınmaya başladı. Belediyemiz önünden parkın bitimine kadar 250 araçlık 3 katlı yerin altına otopark yapacağız. İnsanlar çay bahçesinde otururken altını otopark olarak kullanacağız. Projelerimizi hazırladık" dedi.

5 YILDA 150 MİLYON TL'LİK PARK YATIRIMI

  Başkan Günaydın, halen otopark olarak kullanılan Halı Sarayı bodrum katında düzenleme yapılacağını da söyledi. Burada yapılacak düzenleme ile 60 araçlık ilave yapılacağını belirten Günaydın, "yeni yapacağımız otoparkların işletmesi için bir birim oluşturacağız. Amacımız para kazanmak değil. Ucuz olarak bu hizmeti sunarak halkımızı otopark kullanmaya alıştıracağız. 5 yılda otopark projelerine 100-150 milyon TL arasında yatırım yapmayı hedefliyoruz. Birgün gelecek otoparklara koyacak araç bulamayacaksınız. Isparta o açıdan örnek bir kent olacak" diye konuştu

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

qwerty

22 Mayıs 2014 Perşembe 17:13

Çok doğru ve güzel projeler bunlar. Yalnız belediye binasını taşıyıp yeni bir bina yapıp bu bölge ve halısarayını yıkıp altına katlı otopark yapılabilir.

flavor

22 Mayıs 2014 Perşembe 15:37

Yıkılan İl Özel İdaresi mülkiyetindeki alanında kullanılması için çalışmalar yapıyorlarmış.sanki ıspartada adam gibi bir meydan varda.orayada otopark yapmayı düşünüyorlarmış.onu bir geçin, gezi parkı gibi olayların olmasını istemiyorsanız oraya dokunmayın.

ıspartalı

22 Mayıs 2014 Perşembe 15:13

aman yapma sayın başkan garip kuleler den sonra garip garip otopark yapıp rezil etme tavsiyem eski binaların satın alınıp boş alanlar bırakılması kiler arkasındaki nokta iyaş arkasındaki bölgelerde boş alan oluşturulsun hem temiz olur ıspartda otoparka üçret vermez halk boş alanlar oluştur

hamdibey sönmez

14 Eylül 2014 Pazar 18:30

ya bşkan sen bu parayı nerden buluyorsun yaz tahtaya al yıllar sonra belediyenin yerine 32 katlı kule yap istanbul yoluna yaptırmadın oraya yap

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR