30 Nisan 2024 Salı

Isparta’da bu tavukları ilk kez görüyorsunuz

Isparta’da bu tavukları ilk kez görüyorsunuz

Isparta

Isparta’da yaşayan Şükrü Ekici, 3 yıl önce başladığı tavuk yetiştiriciliğinde Türkiye'de nadir bulunan tavuk cinslerini de getirterek, kümesinde 8 ayrı cinsten 20 tane tavuk yetiştiriyor.

Ekici, kümesinde İspenç horoz,  Altın Zibrit, Gümüş bıldırcın ve But Fresian gibi ender ırklardan tavuk ve horozların olduğunu söyledi. Ekici; 'Ben satmak ve ticari amaçla değil hobi amaçla besliyorum. Boş vakitlerimi değerlendirmek için ilgileniyorum. Çocukluğumdan bu yana ilgim var ama üç yıldan bu yana daha çok ilgilenme vaktim oluyor. Bu ırklar Türkiye'de nadir bulunan cinslerdir. Isparta'da ise sadece ben de var. Kümesim de şuan 20 tane ırk vardır. Tavuklarımı sosyal medya platformlarında paylaştığımda, ketteki birçok vatandaş görüp talep ediyor. Birçok kişiye bu ırk tavukların yumurtasını verdim. Bu tavukları bulmak için epey bir zamanımı aldı. Özellikle But Fresian ırkından çok az bulunmaktadır. Bunun için uzun süren bir araştırma yaptım. Uzun bir sürede bir takım anca bulabildim. Kümesimde şuan İspenç horoz,  Altın Zibrit, Gümüş bıldırcın ve But Fresian gibi ırkların hepsinden bir takım halinde bulunmaktadır. Kümesimde şuan 20 tane hayvanım vardır” dedi. (Ali Rıza Cesur)

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

01 Haziran 2023 Perşembe 09:21

Kardeşim bu hazımsızlık nedir. adam haber yaptırmış. sizde yaptırın

Cins tavuk ve horozlar

31 Mayıs 2023 Çarşamba 16:45

Habere konu olan yetiştirici Şükrü Ekici Isparta vda nerede yaşıyor acaba biraz daha detaylı haber yapılsaydı öok güzel tavuklar horozlar civciv üretimi yapılıyor mu acaba bu konuda bilgilendirecek bir haber daha yapmanızı öneririm bu konudaki meraklılara katkı olur

cihan çilli

31 Mayıs 2023 Çarşamba 11:52

haberiniz çok güzel amabaşlığı olmamış bir gazeteci olarak araştırmanız gerekirdi. ıspartada bu işe gönül vermiş arkadaşların kurduğu Isparta Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Derneği var.dernek üyesi arkadaşlarız bazıları türkiyede nadir olanonlarca ırk besliyor.sosyal medyada sayfalrı mevcut daha farklı ırkları görüntülemek isterseniz.irtibata geçinderim.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR