30 Nisan 2024 Salı

ISPARTA'DA BÖYLE CEZA GÖRÜLMEDİ

ISPARTA'DA BÖYLE CEZA GÖRÜLMEDİ

Isparta

Eğirdir ilçesi Sarıidris Beldesinde yaşayan ve İstanbul’a hiç gitmeyen çiftçiye, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden traktörüyle 9 kez geçerek ücretini ödemediği gerekçesiyle ihbarname gönderildi.

 

Eğirdir’e bağlı Sarıidris Kasabasında yaşayan sürücüye,geçmediği İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, 9 kere Hızlı Geçiş Sistemini (HGS) ihlal ettiği gerekçesiyle 1.014 TL para cezası geldi.  Evine gelen trafik cezasıyla şaşkına dönen Hasan Yılmaz’a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Akıncı Otoyol Bakım  İşletme Şefliğinden ceza tebligatı geldi.

 

Geçen yıl Ocak ayı ve Haziran ayı içerisinde İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 9 kez HGS sistemini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası kesildiği belirtilen evrakla olayın şaşkınlığını yaşayan Yılmaz,yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için itiraz ettiğini söyledi.

 

Gelen belgede 10,25 lira HGS geçiş ücreti, 102,50 lira da idari para cezası olmak üzere toplam 9 kez ceza yiyen ve toplamda 1.014 lira ödemesi gerektiğinin yazdığını aktaran Yılmaz, " Üzerime kayıtlı araç olarak sadece traktörüm var ve ben hayatım boyunca hiç İstanbul'a gitmedim.Geçtiğimiz günlerde evrak geldi. İncelediğimde geçiş ihlali yaptığım gerekçesiyle ceza yazıldığını gördüm. Daha sonra Eğirdir’e giderek konuyu araştırdım ve dilekçeyle itiraz etmem gerektiği söylendi. Geçtiğimiz gün de itirazımı yaptım ve sonucu bekliyorum" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yakalar

25 Aralık 2015 Cuma 19:55

geçen gün benim otopark çıkışına birisi park yapmış numarasını almak için emniyeti aradım kapıdaki araç başka plaka takılı araç başka çıktı herif L harfine siyah bant takıp E yapmış yediği cezalar gariban vatandaşa gitmiş bu şerefsizler yüzünden biz garibanlara böyle cezalar geliyor

Objektif

25 Aralık 2015 Cuma 18:16

Uluborlu'da yaşıyorum benim de traktörüme 2014 yılının 3. ayı ile 11. ayı arasında FSM köprüsünde,Mahmutbey gişelerinde ve adapazarı gişelerinde toplam 8 defa HGS ihlali yaptığımız gerekçesiyle 932,50 TL. Karayolları genel müdürlüğünden bir ihtarname ulaştı. iletişim için hiç bir telefon numarası tüm aramalarımıza rağmen ulaşılır gibi değil. Memleket ne ala memleket olmuş.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR