30 Nisan 2024 Salı

İŞTE DEREBOĞAZI YOLU ETÜT PROJE TASLAĞI

Karayolları Genel Müdür Vekili Adnan Köklükaya, Dereboğazı Duble Yolu etüt projesi hazıklık çalışmaları kapsamında Isparta­-Antalya yolunda incelemelerde bulundu.

Isparta

Ulaştırma Bakanlığı'nın 2023 Programı'nda yer alan ancak Isparta'dan gelen tepki ve baskılar üzerine AK Parti Milletvekillerinin ısrarı üzerine daha öncelikli hale gelen Dereboğazı Duble Yolu için çalışmalar devam ediyor. 2015 yılı sonunda yapım ihalesine çıkılması beklenen duble yolun etüt proje hazırlıkları Karayolları Genel Müdürlüğü'nce sürdürülüyor. Dereboğazı Duble Yolu'nun etüt projesini kendi bünyesinde hazırlayan Karayolları Genel Müdürlüğü, proje üzerinde son rötuşları yapıyor.


Karayolları Genel Müdür Vekili hemşehrimiz Adnan Köklü kaya,Etüt, Proje ve Çevre Daire Başkanı Mehmet Tutaş, Yapım Daire Başkanı İhsan Özay, Antalya Bölge Müdürü Şenol Altıok ve mühendisler geçiğimiz günlerde Dereboğazı Yolu'nda incelemelerde bulundular. Karayolları heyetine AK Parti İlBaşkan Yardımcısı Ali Önal da eşlik etti. Antalya'dan Isparta'ya kadar Dereboğazı yolu üzerinden seyahat eden Genel Müdür Vekili Köklükaya ve ekibi yolda sık sık durarak incelemelerde bulundular. Ekip, zaman zaman kağıtüzerindeki proje üzerinde çalışmalar da yaparak etüt projenin daha rantabılhale nasıl gelebileceğini tartıştılar.

İŞTE DEREBOĞAZI YOLU ETÜT PROJE TASLAĞI

"Antalya­ Dereboğazı­ Isparta Yeni Çevre Yolu güzergahı toplam 122,7 km uzunluktadır. Güzergahın Antalya çıkışından 11.5 km kesiminde(km:0+000­11+500) Bölge Müdürlüğümüzce BSK BY yapımı ihale edilmiş olup çalışmalar devam etmektedir. Km:11+500­91+500 arasındaki 80 km'lik kesim sathi kaplamalı 2x1 yol standardında hizmet vermektedir. Bu kesimin 2x2 bölünmüş yol projesi 2014 yılı Etü Proje ve Çevre Daire Başkanlığımız çalışma programındadır. Km:91+500­102+000 arasındaki 10.5 km'lik kesimde Bölge Müdürlüğümüzce BSK BY yapımı ihale edilmiş olup çalışmalar devam etmektedir.Güzergahın km:100+500 kesimindeki Isparta Yeni Çevre Yolu köprülü kavşak ile ayrılarak 22.2 km uzunlukta yerleşim merkezinin kuzeyinde geçerek Baladız Yolu'na bağlanmaktadır. Bu kesimde Isparta mevcut geçişi BSK BY olarak hizmet vermektedir. Bu güzergah ile mevcut yolda 6 km kısalma sağlanmaktadır."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Muammer daşlı

01 Kasım 2016 Salı 21:16

01/11/2016 bitmek üzere,bu yolda çok kısa bir mesafe duble yol olmuş,tünel filan yok,yol çok dar virajlı ve çok rampa bir yol,asla kullanışlı degil,karagöz barajı mevkii çook tehlikeli,her an bir taş düşebilir.

Yaşar Kaya

09 Mayıs 2015 Cumartesi 13:48

Yol yapımında tek yetkili olan Karayollarının üst düzey yöneticileri açıklama yapıyor.Bu yol duble yol olacak proje aşamasında diye.Bazı aklıevveller yok oraya değil şuraya bağlanacak,yok yapılmayacak diyerek kafa karıştırıyorlar.Ben hepsine birden çok bilinen bir söz ile cevap vereyim"Biliyorsan konuş feyz alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar"

yalan

08 Mayıs 2015 Cuma 17:37

seçim yatırımı 5senedir neden yapmamışlar

bilmece

08 Mayıs 2015 Cuma 13:55

ARKADAŞLAR BENDE PEK İNANMADIM AMA DAHA ÖNCE KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAYFASINDAKİ DUBLE YOL HARİTASINDA ISPARTA DEREBOĞAZI YOK İKEN ŞİMDİ PROJE KAPSAMINA ALMIŞLAR İNŞALLAH YAPILIRSA ISPARTA İÇİN BÜYÜK BİR YATIRIM OLUR.

Ispartalı

08 Mayıs 2015 Cuma 12:26

Arkadaşlar bu işi bilen birisiyim, Avrupa birliği uyum yasaları gereğince su kaynaklarının korunması adına bazı önemli tedbirler vardır. Karacaören barajına 5 km. mesafede yol inşaat yapamazsınız hatta oradaki dinlenme tesisleri yıkımla karşı karşıya açıkçası bu konu seçim konusudur. Yapılan yol Ispartadan Ağlasun üzeri Bucak yolu ve Antalyadaki kısım ise yeni çevreyolu kısmıdır, hatta Antalyanın Konyaaltı tarafında yeni çevre yolu yapılıyor. google.maps den uzay görüntüleri var, Bu kadar.

NE ZAMAN AB ÜYESİ OLDUK BENİM HABERİM YOK

08 Mayıs 2015 Cuma 13:43

İYİDE AB YE ÜYE DEĞİLİZ Kİ BİRAZ GERCEKCİ AMACIN ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK İSE SECİM VAADİ VEREN PARTİLERE SÖZ SÖYLE

Yanlış

08 Mayıs 2015 Cuma 11:20

Malesef bu yol konusunda yanlış bilgiler veriliyor. Ispartadan Sav kavşağına kadar yapılan yer Bucak duble yolunun bağlantısı için yapılıyor. Antalyadan gelen 10 km kısım ise Batı Akdeniz Çevre yolunun parçası, yani dereboğazı yolu ile ilgisi yok

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR