29 Nisan 2024 Pazartesi

Dereboğazı'nda adım adım dubleye

Dereboğazı'nda adım adım dubleye

Siyaset

Isparta'nın en büyük arzusu Dereboğazı Yolu'nun duble yola dönüşmesi adım adım gerçekleşiyor. AK Parti Hükümetinin en büyük taahhütü olan Dereboğazı'nın duble yola dönüşmesi için bir somut adım daha atıldı. Karayolları Antalya 13.Bölge Müdürlüğü,duble yola dönüşüm projesi 2.etap uygulama için ihaleye çıktı. Antalya-Isparta istikametinde 15 kilometrenin duble yola dönüşmesi için 10 Mayıs 2016 tarihinde ihale yapılacak. Isparta-Antalya istikametinde ise Ağlasun kavşağından itibaren 10 kilometrelik bölünde duble yol çalışması başlatılacak. Bürokratki hazırlıkları devam eden bölümle ilgili ihalenin mayıs sonunda ya da haziran başında yapılacağı bildirildi. Isparta-Antalya tarafı 10 kilometrelik duble yol ihalesi kapsamında daha önceki proje kapsamında eksik kalan çalışmalar da ikmal başlığı altında bulunuyor. Dereboğazı'nda 2.etap duble yol çalışmasıyla birlikte 110 kilometrelik yolun 45 kilometrelik bölümü bölünmüş yol haline gelmiş olacak.

Akdeniz muhabirinin telefon aracılığıyla görüştüğü Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç,Dereboğazı yoluna ilişkin duble yol sürecini yakından takip ettiğini söyledi.Karayolları'nın Antalya-Isparta istikametinde daha önce 10 kilometreyi dubleyol haline getirdiğini hatırlatan Bilgiç, şu açıklamayı yaptı:

"Şimdi Bölge Müdürlüğümüz yeni bir ihaleye çıkıyor. 11.kilometre ile 26.kilometre arasındaki 15 kilometrelik bölümün duble yola dönüşmesi için 10 Mayıs'ta ihale yapılacak. Bu ihaleden sonra çalışmalara hemen başlanacak. Böylece Antalya-Isparta istikametinde 25 kilometre duble olarak geçilmiş olacak. Isparta tarafında ise bilindiği gibi Ağlasun kavşağına kadarolan 10 kilometrelik bölümde duble yol çalışmaları yapıldı. Coğrafi koşullarzorlu olduğu için Karayolları tarafından belirlenen keşif bedeli yeterli gelmedi. Bu nedenle bazı bölümlerde eksiklikler yaşandı. Ağlasun Kavşağı'na yakın bir noktada altyapısı yapıldı ancak üst yapıya geçilemedi. Şimdi yeni birihale ile hem eksiklikler tamamlanacak hem de Ağlasun kavşağından sonra 10 kilometrelik bölümde duble yol çalışması başlatılacak. Bu ihalede mayıs ayı sonunda ya da haziran ayı başında gerçekleştirilecek. Bu çalışmalarla birlikte Dereboğazı'nda 45 kilometrelik bir duble yola ulaşmış olacağız. Arada kalan60-65 kilometrelik bölümle ilgili de ihale hazırlıkları devam ediyor. Projesi hazır olan bölgede tek ihale yapılarık, duble yol süreci tamamlanmış olacak.İnşallah arada kalan bölümün ihalesi de 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilecek."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

halk

24 Nisan 2016 Pazar 13:03

Tokiyi unutturmaya calismayiniz lutfen ilk kahkahayı ne zaman vuracaksiniz merakla bekliyoruz birde çevre yolu kuleonunden mi geçecek ve ne zaman başlanacak saygilar

tamer

23 Nisan 2016 Cumartesi 20:43

Duble yolları şimdiki çevreyoluna birleştirmeyi düşünmüyorsunuzdur inş.cezaevinin önündeki çevre yolu mahalle Arası sokağına döndü şehir içinde kaldı 3. Çevreyolu için biran önce girişimlere başlanmalı.

Ispartalı Gül

22 Nisan 2016 Cuma 16:50

Sayin Vekilim: Konya-Antalyanın yeni yolu Gembosa uygun bir yerden bağlantı verilmesi yerinde olur. Aksu ve Sütçülerin bir çok köyü için böyle bir bağlantı şart. Kesmedeki bir adamın Sütçüleri Eğirdiri dolanması Dünyanın en pahalı benzinin ve ötv ve kdvlerle fiyatı yükselmiş arabasını kullanan biz saf çocuğu Anadolu halkı biraz lükse kaçıyor.

Bilal SIFIRLA

22 Nisan 2016 Cuma 13:59

Sayın milletvekillerimize aldıkları maaşlar helal olsun onları o tertemiz alınlarından öpüyorum. Zira bu duble yollar olmasaydı dünyaya parmak ısırtan rekor ötv/kdv'ler ile aldığımız araçlarımıza kattığımız dünyanın en pahalı benzinini nasıl harcayacaktık nerelere gidecektik. Allah razı olsun.

Tosun Paşa

22 Nisan 2016 Cuma 16:45

DOSTUM SENİN VERDİĞİN VERGİLER VAR Kİ YOLLARIN VAR BUGÜN YOLLARI EN AZINDAN BULABİLİYORSUN.YA ECEVİT ZAMANINDA OLSAYDIN NE YAPACAKTIN.SORUYORUM DEĞERLİ HALKIMIZA

Objektif

22 Nisan 2016 Cuma 10:29

TBMM 'de gururumuz olan Sayın Süreyya Sadi Bilgiç Bey, değerli vekilimiz Uluborlu'nun ileydağı köyü ile Dinar'ın Ergenli köyü arasındaki yaklaşık 13 km'lik karabel diye adlandırılan, yarısından çoğu düz yol olan ve çok kısa bir kısmı rampalı ve dar olan yolun ıslahı ile ilgileneceğinizi biliyoruz. Sizin için çok küçük bir proje olduğu kanaatindeyiz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR