27 Nisan 2024 Cumartesi

Mumcu’dan Başkana 3 nasihat

Eski Bakanlardan Erkan Mumcu Yalvaç Beleidye Başkanı seçilen Halil Hilmi Tütüncü’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Mumcu, Merhametli ol, Adil Ol ve Hakkaniyetli ol ki iki dünyanda abad olsun dedi

Siyaset

alvaç’ın yetiştirdiği önemli siyasetçilerden biri olan eski bakanlardan Erkan Mumcu memleketi Yalvaç’a gelerek belediye başkanlığına seçilen Halil Hilmi Tütüncü’yü ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu. Mumcu, ziyarette yeni başkana başarılı olmak için yapması gereken 3 önemli konuyu hatırlattı.

                Saat 17.00’de gerçekleşen ziyarette Erkan Mumcu’yu merdiven başında karşılayan Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü içeriye davet ettikten sonra yaklaşık yarım saatlik bir görüşme gerçekleşti. MHP ilçe Başkanı Abdullah Aytaç ve Belediye Meclis üyelerinden bazıları yer aldı.

                ADİL, MERHAMETLİ ve HAKKANİYETLİ OL

                Mumcu, genç birinin belediye başkanı seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, ‘Yalvaç halkı siyasette her zaman gençlere fırsatlar tanıyan ender yerlerden biridir. Bunun en güzel örneklerinden biri de benimdir. Keza Ertekin Durutürk 26 yaşında belediye başkanı olmuştur, sizde öylesiniz. Öyleyse bunun kıymetini iyi bilmek lazım. Sana 3 nasihatte bulunayım. En başta merhametli ol. Zalime karşı da merhametli olunmaz ama halkımız merhametli davranılmaya layıktır. Sen eğer merhametli davranacak olursan hem bu dünyanı hem sana inananların dünyasını hem de öbür dünyanı selamete kavuşturmuş olursun. İki dünyada da abad olursun. Bir diğer husus hakkaniyetli davranmaktır.  Üçüncü konu ise adil olmaktır. Bu 3 unsuru yerine getirdiğin zaman başarılı olmaman imkanı yoktur. Son söyleyeceğim şey de kimseyi yerme. Siyaset yerme ve övme üzerine yapılır ama bu seçim dönemleri için geçerlidir. Seçim bittiğine göre artık kimseyi yermenin bize bir getirisi olmaz’ dedi.

                EN ÖNCELİKLİ İŞİN NE?

                Bakan Mumcu, Başkan Halil Hilmi Tütüncü’ye ‘İlk yapacağın öncelikli iş nedir?’ diye sordu. Başkan Tütüncü de’ istihdama yönelik bir çalışma planlıyoruz. Bunun içinde İş ve Meslek Edindirme Kursları açıp ardından da Organize Sanayi Bölgesi’nin bir an evvel faaliyete geçmesi için belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız’ dedi.

                OSB’LERİN BİR CAZİBESİ KALMADI

                Mumcu, Başkan Tütüncü’nün verdiği cevap üzerine istihdam için meslek kursları açılmasının doğru bir düşünce olduğunu ve bu konuda iyi bir araştırma yaparak piyasada talep edilen işgücünün oluşturulması için bu dallarda kurs açılmasının isabetli bir karar olacağını belirtti. OSB’lerin Isparta’nın teşvik yasasındaki derecelendirmesi bakımından bir cazibesinin kalmadığını ifade etti. Siyasette bulunduğu dönemde bu konuyla ilgili çok çaba sarfetmesine rağmen yurtdışındaki gurbetçilerin sayısı, tarımsal girdiler gibi etkenlerin Devlet İstatistik Enstitüsü verilerini etkilediğini vurgulayan Mumcu, ‘Biz Afyon’dan bile daha gelişmiş görünüyoruz. Halbuki endüstriyel alanda Afyon bizden çok ileride. Bunu Bakanlar Kurulu’nda bile çok dile getirdim uğraştım, didindim ama yapamadık’ şeklinde konuştu.

                HALK HALA ERGEN

                Erkan Mumcu, hükümetin aldığı seçim sonuçlarına bakarak pek fazla konular üzerinde durmadığını belirterek, ‘Maalesef halkımız siyasi anlamda hala ergen durumda. Ergenlik biliyorsunuz nefse göre hareket edilen dönemdir. Ne hikmettir anlamıyorum halkımız istedikleri olmasa da kararından dönmüyor. Art arda iktidara gelen hükümetler pek fazla insanların ne dediğine bakmazlar. Isparta ne düşünüyor, ne karar veriyor çok önemli değildir. Aslında daha çok ağır şeyler söyleyeceğim ama dilim varmıyor’ diyerek hükümeti eleştirdi.

                YALVAÇ İSTANBUL’DA MASAYA YATIRILACAK

                Mumcu’nun Bakanlığı döneminde danışmanı olan Sabri Bayar’ın ‘Yalvaç için neler yapılabilir, sizin gibi değerli insanlarımızında katılacağı bir arama konferansı düzenlense faydası olur kanaatindeyim’ önerisine sıcak bakan Mumcu, ‘bunu burada değil de İstanbul’da yapabiliriz. Başkan, Yalvaç ile ilgili istatistikleri getirir bizde oradan bulduklarımızı toparlar ve 2 gün boyuc neyin doğru olacağı yönünde tartışırız. Bunu yapalım’ dedi.

                MEMLEKETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ

                Ziyaretin ardından kalkmak üzere müsade isteyen Mumcu, kendisini uğurlayan Beleidye Başkanı Tütüncü’ye ‘Ne zaman bir sıkıntın olursa gece-gündüz demeden beni arayabilirsin. Biz memleketimizin ve memleketimize hizmet edenlerin hizmetindeyiz. Lütfen çekinmeden ara’ dedi.

                Mumcu, Belediyeyi ziyaret ettikten sonra baba ocağına gitti ve daha sonra hastanede tedavi gören Ali İhsan Çalışkan’ı ziyaret etti ve Yavaç’tan Isparta’ya hareket etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tekin

21 Nisan 2014 Pazartesi 10:55

Valla ben 60 yaşıma geldim,bu Ak Partiyede hep oy verdim.Hiç pişman olmadım,yapılanları gördükce de hala heyecanlanıyorum.Bende neden heyecanlanıyorum diye endişeleniyordum.MEĞER,"ERGENMİŞİM".

celalettin gültekin

21 Nisan 2014 Pazartesi 00:26

ergen halkımız sizlere verdiği yetkiyi vesayete teslim etmenizi sorgulamaya başlamasımı tahkir etmenizin sebebi. Kaos ve yeni oluşum beklentilerinizi halkımız gayet iyi bilmekte ve zamanı gelince ergence tavrıyla vesayetçilere teslim edilen temsil yetkisini kullanamamanızın gereken cevabını da verecektir. İşin en acı tarafı da sizin eleştirdiğiniz halkın % 50 sinin teveccühünü alan bu siyasi iktidarın Ankaradaki şehrimizi temsil eden şahıs ve ıspartadaki yakınları eliyle havaalanında karşılanıp yalvaca getirilmeniz ve bu iktidarı eliştirmenizdir.ve işin diğer bir acı tarafıda bu siyasi iktidarın ıspartadaki temsilcileri olan vekil il başkanı ve ilçe başkanının sizlere cevap bile vermemesi

siyasette nasıl dibe vurulur dersimi

20 Nisan 2014 Pazar 12:17

sen herşeyden önce oturda bir düşün koca partiyi nasıl kapattırdım diye ondan sonra ahkam kes YALVACIN BAŞKANI sen kendi kafanı kullan mumcuya kalırsanseninde siyasi hayatın biter kardeşim

yasin

19 Nisan 2014 Cumartesi 19:14

Vatandaş olarak bendende mumcuya bir nasihat.Hayırdır 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde ülkeyi gerdiğin yetmedide yine bir Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ortalığı karıştırmak içinmi dolanıyorsun.Yazık birde sıkılmadan milleti ergenlikle suçluyorsun.Unutma bu milletti seni vekil ve bakan yapan.Kerameti kendinden sanma.Ortalığı karıştırmaya dolanma.Çünkü sen ıspartanın tüm kredisini bitirdin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR