27 Nisan 2024 Cumartesi

TORBA KANUNU TASARISI PAZARTESİ'YE ERTELENDİ

TORBA KANUNU TASARISI PAZARTESİ'YE ERTELENDİ

Siyaset

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Torba Kanunu Tasarısıpazartesiye ertelendi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Torba Kanunu Tasarısı'nıngörüşmeleri çoğunluğun sağlanamaması ve yaşanan tartışma nedeniyle ertelendi.

Komisyon Başkanvekili ve AK Parti Isparta MilletvekiliSüreyya Sadi Bilgiç, birleşimi açtıktan sonra gündemdeki Torba Yasa Tasarı'nıngörüşmelerine devam edeceklerini söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, çoğunluk olmadığınıbelirterek, toplantının iptal edilmesini istedi. Bunun üzerine Bilgiç,toplantıya 10 dakika ara verdi.

Kaplan, bugün ve yarın partisinin kongresi olduğunubelirterek, kendilerine saygı ve nezaket gösterilmediğini söyledi. Kaplan,"Yemekleriniz için bile Meclisi tatil ettiniz. AKP, MHP, CHP'nin MYK'sı,aday tespiti için bile erteledik. Bugün kongremiz var, bizi burada meşgulediyorsunuz. Biraz saygı... Mobbing, angarya uyguluyorsunuz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da Kaplan'ın itirazlarınakatılarak, "HDP'liler kongrelerine gitsinler. Diğer arkadaşlar dadinlensin" diyerek toplantının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Kaplan, cep telefonuyla toplantıyı videoya çekti.

Tartışma, arada da devam etti. 10 dakika geçmesine rağmentoplantının açılmadığını belirten Kaplan, tutanak tutarak toplantıdanayrılacaklarını belirtti. Kaplan, "Eğer biz gittik sonra da toplanırsanızkorsan toplantı diyerek burayı basarız" demesine Başkanvekili Bilgiç,birleşimi açmadığını ifade ederek, "Milletvekilinden korsan olmaz. Genel Kurul'dada 10 dakika ara veriliyor, yarım saat sonra birleşim yeniden açılıyor"karşılığını verdi.

Kaplan'ın tuttuğu tutanakta, "Saat 11.00'de SüreyyaSadi Bilgiç birleşimi 6 milletvekiliyle açtı. Yoklama talep edildi. 10 dakikaara verildi. Saat 11.20 olmasına rağmen AKP üçte bir yeter sayıyaulaşamamıştır. Bu nedenle, toplantının iptali zarureti doğmuştur" denildi.

Tutanağı Kaplan'ın yanı sıra HDP Hakkari Milletvekili AdilZozani, Musa Çam, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, MHP AntalyaMilletvekili Mehmet Günal ve CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de imzaladı.

Bilgiç'ten "erteleyelim" önerisi

Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber,50 dakikayı bulan aradan sonra birleşimi açarken, çoğunluğun sağlanamamasıüzerine toplantıya geçilemediğini belirterek, yeter sayının olup olmadığınabakacağını söyledi. Buna, muhalefet milletvekilleri itiraz etti.

HDP'li Zozani, TBMM İçtüzüğü'ne aykırı işlem yapıldığınısavunarak, "Bilgiç, toplantıyı açtı, üçte bir üye olmadığı için 10 dakikaara verdi. Bir daha da toplantıyı açmadı. Bir saat geçti. Toplantı iptaledilmiş demektir. İçtüzüğe aykırı işlem yapamazsınız. Toplantıyı açamazsınız.Toplantı fiilen iptal oldu" dedi.

Bilgiç'in, Berber'e, "Nisabın oluşmadığını kabuledersek, bir saat içinde yeni bir toplantı saati vermelisiniz" demesine,Zozani ve Kaplan tepki gösterdi.

HDP'li Kaplan, tuttukları tutanağı göstererek,"toplantıyı açtım diyorsunuz, hangi toplantıyı açıyorsunuz" demesineBerber, "Açılmayan toplantıyı..." karşılığını verdi. Cep telefonuylaçektiği görüntüyü gösteren Kaplan, "Sizi inandırmak için parendeatalım" dedi.

Berber, "Tutanakları getirteyim" derken, Kaplanise "Oradan aşağı inin. Korsan toplantı yapamazsınız" diyerektepkisini sürdürdü.

Bilgiç söz alarak, "Toplantı açıldı-açılmadı tartışmalarınagirmek ve polemik yaratmak istemiyorum. Görüşmelere Pazartesi devam etmek üzereara verelim" önerisinde bulundu.

Berber, 23 Haziran Pazartesi 12.00'de toplanmak üzeretoplantıyı erteledi.

106 maddeden oluşan tasarının görüşmeleri, 13. maddedensürecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ESNAF

23 Haziran 2014 Pazartesi 11:41

VEKİLİM PRİM GÜNÜ EKSİK YAŞI DOLU OLANLAR EMEKLİ OLABLECEKMİ NE OLUR TEK UMİT SİZSİNİZ

hakan

22 Haziran 2014 Pazar 22:51

vekılım bızım karayolları taşeron ıscılerımızıde unutmayın ıns bu sefer olucak sayenızde kadromuz

22 Haziran 2014 Pazar 17:58

tebrikler vekil

hasan

22 Haziran 2014 Pazar 17:45

Vekilim başarılarınızın devamını dileri...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR