01 Haziran 2024 Cumartesi

Bizler çalışırken ölmek istemiyoruz

Bizler çalışırken ölmek istemiyoruz

Isparta

BALIKESİR'de, önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman (20) için Isparta’daki moto kuryeler bir araya gelerek motosikletli protesto düzenledi. 

Çünür Mahallesi’nde bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde başlayan motosikletli konvoy, kornalar eşliğinde Kaypmakkapı Meydanı’nda son buldu. Meydanda oturma eyleminin yapılmasının ardından Isparta’da Moto kuryelik yapan Mutlu Ceylan, basın açıklamasında bulundu. “Bizler, çalışırken ölmek istemiyoruz” diyen Akman, açıklamasında; “Ata Emre Akman, işini hakkıyla yaparken maalesef şiddetin kurbanı oldu. Bu trajik olay sadece ailesini ve sevdiklerini değil, tüm toplumu derinden sarsmıştır. Ata Emre Akman, sadece bir kurye değil, aynı zamanda bir bireydi. Hayata karşı umut dolu bakışları ve pozitif enerjisiyle tanınırdı. Onun kaybı sadece bir bireyin değil, toplumumuzun kaybıdır. Bizler şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Bu tarz şiddet eylemleri insan hayatını hiçe saymakla kalmaz, aynı zamanda toplumumuzun huzurunu ve güvenliğini tehdit eder. Bu tür vakaların tekrarlanmaması için adım atılması gerektiğine inanıyoruz. Ata Emre Akman’ın ailesine, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı diliyor, yaşadığımız bu acı kaybın derin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Onun anısını yaşatmak ve benzer trajedileri önlemek için toplum olarak birlikte çalışmalıyız. Biz bugün Ata Emre Akman için Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen bu etkinliğe gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Kuryelere seslenen Ceylan; “Bizler evlerine her koşulda ailemize ve bakmakla yükümlü olduğumuz insanlar için çabalarken bu ve bunun gibi olayları hak etmiyoruz. Bizler her ne kadar fark edilmesek de hepimiz bir baba, bir abi, bir eş ve bir insanız. Biz artık dışarıdan basit görünen bu meslekte fark edilmek istiyoruz. Bizler çalışırken ölmek istemiyoruz. Daha kaçımızın sonu Ata Emre Akman gibi olacak? Neden bu düşünceye gireceğiz? Bizler katledilmekten mi, bizler bizi fark ede ede üzerimize araç sürenlerden de mi korkarak işe geleceğiz? Her ne kadar basit görünen bu zor meslekte çalışsak da bizler yaşamayı, bizler mutlu olmayı hak ediyoruz. Arkadaşlar, sizler de bugün burada gösterdiğiniz tepkiyle her ne kadar gidenleri geri getirmesek de onlar için bir onur, bir ses oldunuz. Sizler Mustafa Çankıran’a, Halil Şahin’e ve daha nicelerine bugün gurur oldunuz. Sizler var olun, sizler yaşayın” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kurala uy

18 Mayıs 2024 Cumartesi 09:06

Ölmek İstemiyorsan arayoldan çıkan sürücü sana yol vermediği halde korna basarak söverek gidip. İlerde kırmızı ışıkda geçmeyeceksin Kurye !!!!

Vatandaş tarafsız

17 Mayıs 2024 Cuma 19:04

Kimse dört dörtlük arac kullanmıyor aracda motorda dahil ama şunu söyleyeyim kıza çarpan motorlu kurye değil grup halinde gezen motorlu sürücü ayrıca ölen kızımızda alkollü imiş toplum olarak gerçekten saygı ve hoşgörüyle herseyin üstesinden gelebiliriz motor kuryeleri en azından sipariş verdiğinizde tebessüm gösterin sıcak yemek soğuk yemek tartışmasını bıraksak iyi olacak soğuk ürün herzaman işletmelerin suçu çünkü 9nlem almıyorlar

asdfghjklşi

17 Mayıs 2024 Cuma 16:22

Trafikte yarım saat bulunan acemiler (trafiği tıkayan kanser kitle) günde 8 saat trafikte olan kişileri eleştirmiş.. Şahsen motorluların süratleriyle sorun yaşamıyorum halen tam olarak dikkatli olmayanlar ve saygısızlarla biraz sorun var haricen ****et iyi sürüyorlar..

Isparta li

17 Mayıs 2024 Cuma 13:59

Mimar Sinan camii etrafında ve üzüm pazarında ince sinekten durulmuyor ilaçlama bekliyoruz

arif tok

17 Mayıs 2024 Cuma 13:57

kural tanımıyorsunuz

Yapilmaz

17 Mayıs 2024 Cuma 13:46

Blip bilmeden klavyeden yazmak olmaz o kız alkollü 1 çarpan kurye değil motorlu bir vatandaş alkollü araç veya alkollü sokağa çıkmasınlar

Kerimoğlu

17 Mayıs 2024 Cuma 13:14

Çok hızlı kullanıyorlar.

AHA ah

17 Mayıs 2024 Cuma 13:06

Ergün okutan rumuz lu ....SENDE motorlara söyle yavaş kullansınlar bak daha yeni gencecik kız gitti

Akıllı olun yavaş kullanın motorları

17 Mayıs 2024 Cuma 13:04

E sizde hiç yapıp yayaya çarpıp ölenleri napcaksınız daha yeni bak gencecik kıza kurye çarptı öldü

Ergün okudan

17 Mayıs 2024 Cuma 12:19

LUTFEN MOTORLARİ FARK EDİN SİZLER ARACLA KAZA YAPTİGİNİZDA SANAYİYE GİDEBİLİRSİNİZ AMA MOTORLU KURYELER HASTAHANEYE ONLARİ TOPLUM İCİN LUTFEN FARK EDELİM

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR